İYİ Kİ VARSIN TÜRKİYE'M!

İlnur ÇEVİK 20 Ağu 2022

İlnur ÇEVİK
Türkiye Atatürk'ün yolunda, yani dünya barışını sağlama yolunda her türlü çabayı sarf ederken Batılı ülkeler bazen açıkça bazen de el altından Ukrayna'yı savaşmaya teşvik için ve çeşitli maceralara sürüklemek için her türlü çabayı gösteriyorlar.

Türkiye diplomatik ataklarını hiç hız kesmeden yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümet sözcüsü ve sağ kollarından İbrahim Kalın, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı’nın seçkin takımı çok sıkı hamleler yaparak bölgesel barışa ve dünya barışına ciddi katkılar yapıyorlar.

Ukrayna tahılının dünya piyasalarına kazandırılması Erdoğan ve ekibinin büyük başarısı… Ciddi engellere ve engellemelere rağmen Cumhurbaşkanımız ve 7/24 durmak dinlenmek bilmeden çalışan Kalın, Dışişleri ve Milli Savunma ekibi bu imkânsız gibi görünen görevi başarıyla sonuçlandırdı ve tahıl koridoru sıkıntısız çalışmaya başladı.

Türkiye Ukrayna’nın Ruslar tarafından işgaline şiddetle karşı çıkarken ve Ukrayna’ya kendisini koruması için en etkili askeri teknolojiyi verirken, aynı zamanda Moskova ile bütün iletişim kanallarını açık tutarak, Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara katılmayarak çok başarılı bir denge politikası uyguladı ve uygulamaya devam ediyor.

İsrail dâhil birçok ülke bunu denedi ama bu hassas dengeyi sağlayamadı ve oyun dışı kaldı. Türkiye ise Ukrayna ve Rusya ile her türlü iletişim kanalını kullanabilen tek ülke.

Türkiye Atatürk’ün yolunda, yani dünya barışını sağlama yolunda her türlü çabayı sarf ederken Batılı ülkeler bazen açıkça bazen de el altından Ukrayna’yı savaşmaya teşvik için ve çeşitli maceralara sürüklemek için her türlü çabayı gösteriyorlar. Bazı önde gelen Batılı ülkeler açıkça Ukrayna’yı, Rusya’yı zayıflatmak için bir piyon olarak kullanıyorlar. Savaş devam ediyor, her gün Ukrayna oğullarını kaybediyor. Batı’nın ise hiç kaybı yok.

Cumhurbaşkanımızın önce Soçi’de Putin ile görüşmesi, sonra BM Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Ukrayna'nın Lviv kentinde bir araya gelmesi Türkiye'nin Dünya’da itibarını arttırırken aynı zamanda bölgesel barış için ümitlerin yeşermesine de yol açıyor.

Savaş esirlerinin değiş tokuşu, daha sonra da ateşkes görüşmelerinin bir şekilde başlaması için kapılar aralanıyor.

İyi ki varsın Türkiye’m. İyi ki bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider var.

Not: Bugün Dünya Evsiz Hayvanlar Günü