​FUTBOL ŞOVDA İKİNCİ PERDE

Fehmi KETENCİ 25 Oca 2018

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Futbolumuz tüm sancılı dönemlerine rağmen toplumumuzu etkisine alan o muhteşem şovun ikinci devresi geçtiğimiz hafta başladı.

     Birinci devreyi zirvede tamamlayan Başakşehir, devre arasında, sadece iyi futboluyla ve devreyi lider olarak tamamlamasının yanı sıra, çok önemli bir başka olayla gündeme geldi ve taraflı tarafsız herkes şaşırttı. 

      Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde, herkesin Galatasaray’a geri döner mi diye tahminler yürüttüğü bir dönemde, ihtimal dışı bir olay gerçekleşti ve Arda Turan; toplam (bonuslar hariç) altı milyon avroluk bir kiralama bedeliyle, bir buçuk yıllığına Başakşehirli oluverdi. Herkes UEFA Finansal FairPlay korkusuyla transfer yapıp yapamama endişesiyle kara kara düşünürken, bunun nasıl olabildiği konusunda yaşadığı şaşkınlığı hala atlatamadı. Arda Turan, ikinci devre ilk maçının ikinci yarısında sahaya çıktı ve çok da güzel bir gol atarak Lider Başakşehir’in Bursa deplasmanından 3-0 galibiyetle dönmesinde önemli katkı sağladı.

      Biri bana; şu Finansal Fair Play olayını iyice bir anlatsa çok iyi olacak. Lig lideri Başakşehir, Barcelonalı Arda Turan’ı altı milyon avro vererek alıyor ama diğer tüm takımlar ara transferin tamamlanmasına çok az bir süre kala hala transfer yapamıyorlar.

      Ya Başakşehir bu işi iyi yapıyor ve Finansal Fair Play konusundan etkilenmeyecek bir yol buldu, işine baktı, ya da; Şampiyonlar Ligi’nde fırtına estiren Beşiktaş da dahil diğer adı büyük takımlarımız, maddi konuda çok zor durumdalar. 

      Görünen o ki; durum bu merkezde. 

      Bu konuda ne zor durumda olan ise; Fenerbahçe galiba. Sakatları, cezalıları, nedeniyle neredeyse, takım kurmakta zorlanan Fenerbahçe hala eksikleri için bir transfer bile yapamadı. Üstelik en pahalı futbolcusu Van Persie’yi Feyenord’a göndermiş olmasına rağmen.

      Bu iş biraz değil tam anlamıyla bilmece, muamma gibi.

      Bekleyelim bakalım bu durum nereye varacak.

      Galatasaray olağanüstü kongreye gitti ve tahminlerin aksine bir çok plan yapan başkanını kongreyle değiştiriverdi. 

      Sırada şimdi Fenerbahçe var. Mayıstaki olağan kongre oldukça sert geçecek gibi. Başkan bu kez karşısındaki Ali Koç ile yarışacak. Mayıs düellosu için taraflar daha şimdiden kıyasıya bir mücadele için start verdiler bile. İki eski dost bu kez sıkı rakipler.  Şimdiden mayısta ortaya çıkacak fotoğrafta bir şeyler çok farklı gibi görünüyor. 

      Ali Koç, üyelerle sıcak temaslarını iyice hızlandırdı. Ve hızla etrafında toplanan kalabalıklar artmaya başladı bile. Taraflar tüm söylem ve ilişkilerinde centilmence bir ortam içinde hazırlanıyorlar. Birbirlerine karşı son derece ılımlılar. Tabii şimdilik öyle görünüyor. 

      Bu arada hiç umulmadık bir hamla yapan Aziz Yıldırım, tüm Fenerbahçelileri şaşırttı. 

3 Temmuz sürecinde TFF Başkanı olan ve Fenerbahçe camiasının büyük tepkisini çeken Mehmet Ali Aydınlar ile forma sponsorluğu konusunda bir araya geldiler. Çok önemli bir rakamda anlaştıklarını gösteren bir fotoğraf medyaya bomba gibi düştü. Tüm Fenerbahçeliler bu konunun nasıl buralara geldiğini hala anlayabilmiş değiller. Asla barışmazlar denilen iki kişi, o dönemlerde olanları unutup bir anda nasıl bir araya geldiler anlaşılır gibi değildi.

      Herkes biliyor ki; Mehmet Ali Aydınlar çok iyi bir Fenerbahçelidir ve özellikle Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımına verdiği sponsorluk desteği ve yüklendiği voleybol şubesi yönetimiyle hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük başarılara imza atmıştır.

      Şimdi yaşanan, sorulan; her şeyi unutan Aziz Yıldırım için bunun bir seçim yatırımına yönelik, elini güçlendirme hareket olup olmadığı şeklindedir.

      Bakalım göreceğiz.

      Her iki durumda da, hiç kuşku yok ki, kazanan Fenerbahçe olacaktır.

      Bekleyelim görelim.