FUTBOL HAFTASI

Fehmi KETENCİ 28 Ağu 2021

Fehmi KETENCİ
Süper Ligimiz başladı bu hafta sonu üçüncü haftasını da oynayacağız, sonra bir hafta ara.

      Başlığımızı “Futbol Haftası” olarak attık. Nedenini kısaca anlatalım;

      - Süper Ligimiz başladı ve iki haftasını geride bıraktık. Bu hafta sonu karşılaşmaları sonrasında Milli maçlar için Süper Lig karşılaşmalarına bir haftalık ara verilecek.

      - Takımlarımızın Avrupa arenasında kendilerini görterdikleri kupa karşılaşmalarının rövanşlarının yapıldığı haftayı geride bıraktık. Perşembe akşamı; Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor Avrupa kupalarındaki ikinci karşılaşmalarını oynadılar. Perşembe akşamı tıka-basa futbol doluydu.

      - Asıl önemli olanı ise, gelecek hafta 2022 Dünya Kupası Grup Eleme maçları için    

G grubunda, dördüncü, beşinci ve altıncı karşılaşmalarımızı oynayacağız.

      Ve tabi ki, Süper Ligimizde hafta sonu oynanacak olan üçüncü hafta karşılaşmaları tamamladıktan sonra..

      Süper Ligimiz başladı bu hafta sonu üçüncü haftasını da oynayacağız, sonra bir hafta ara. Dünya Kupası G grubu elemelerine devam edeceğiz. Planlanan ilk karşılaşmalarda oynamadığımız Karadağ ve Cebelitarık ile 1 ve 4 Eylül tarihlerinde karşılaşacağız, gelecek haftanın son karşılaşması ise; kendi evimizde 4-2 kazandığımız Hollanda karşılaşmasının rövanşı niteliğindeki bir maça çıkacağız.

      2022 Dünya Kupsası Grup elemeleri G Grubu’ndaki Hollanda ve Norveç karşılaşmalarında peşi sıra aldığımız beklenmedik galibiyetler bizi biraz havalandırmıştı ki, ardından EURO 2020 finallerine gittik ve orada grubumuzda aldığımız, sıfır puanla, sıfır puanlı grup sonuncusu olarak evimize geri dönmüştük. Tarihimizde en başarısız Avrupa Turnuvası kaydı olarak aklımıza yerleşen bu durumu henüz unutamamışken, bizim ayarımızın bozulmasına neden olan, Hollanda’yı, Norveç’i yendiğimiz grubun şimdiki lideri olarak yapacağımız üç karşılaşma ile Avrupa arenasında bir kez daha kendimizi göstermeye çalışacağız.

      6 takımdan oluşan G Grubu’nun dördüncü, beşinci ve altıncı hafta kaşılaşmalarına çıkacağımız döneme geldik. Grubumuzda altı puanla üçüncü sıradaki Karadağ ile 1 Eylül Çarşamba akşamı kendi sahamızda ilk kez, yine ilk kez karşılaşacağımız grubumuz’da sıfır puanla son sırada bulunan Cebelitarık ile, 4 Eylül cumartesi gecesi deplasmanda karşılaşacağız. Gelecek haftanın son karşılaşması ise, grup liderini belli edecek bir anlamda rövanş olarak da değerlendirilecek Hollanda ile deplasmanda karşılaşarak grubumuzdaki ikinci hafta karşılaşmalarını tamamlayacağız. Ve kalan karşılaşmalar için Ekim ve Kasım aylarını bekleyeceğiz.

      2022 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nin ikinci aşamasına başlarken G Grubu Lideri olarak oldukça avantajlı durumdayız. Bu hafta yapılacak karşılaşmalarla durumumuzu daha da pekiştirebileceğiz. Bakalım bu üç karşılaşma bizi nerelere götürecek   

      Perşembe akşamı oynanan Avrupa Kupası karşılaşmalarını kısaca özetlersek; UEFA Kupası’nda gruplara kalabilmek için eleme karşılaşması oynayan Fenerbahçe, takımda bir çok eksik olmasına rağmen, genç oyuncularıyla desteklediği kadrosuyla, İstanbul’da 1-0 yendiği Finlendiya ekibi Helsinki ile deplasmanda karşılaştı. Güzel futboluyla, rakibine fırsat vermedi. Sahada yer alan 20’lik gençlerinin katkısı, hat tric yapan Enner Valenciya, asistleri ile Nazım Sangare ve tüm takımın yıldızlaştığı karşılaşmayı 5-2 kazanarak gruplara yükseldi.

      Galatasaray Avrupa Ligi Play Off karşılaşmasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibi Randers’a kendi sahasında, mağlup duruma düşmesine rağmen 2-1 galip gelerek gruplara yükseldi.

      Avrupa Konferans Ligi Play Off turu rövanş maçında, kendi sahasında 3-3 berabere kaldığı güçlü Roma ile deplasmanda karışılaşan Trabzonspor, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak Avrupa’ya veda etti.

      Sivasspor, Avrupa Konferans Ligi Play Off turu rövanş maçında deplasmanda Danimarka’nın güçlü takımı Kopenhag karşısında 5-0 kaybederek Avrupa’ya veda eden bir diğer takımımız oldu.

      Kısacası; iki takımımız Avrupa’da yoluna devam ederken iki takımımız ise veda ettiler.

      Bu arada Şampiyonlar Ligi Gurubuna doğrudan katılacak olan Beşiktaş’ın gruptaki rakipleri de belli oldu, Beşiktaş; Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting’in olduğu

C Grubu’nda mücadele edecek.

      Ulusal Takımımıza ve Avrupa Kupalarında yola devam edecek takımlarımıza başarılar diliyorum.