EVDEYİZ AMA MUTLUYUZ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İnsanoğlunun sorumluluklarını unuttuğu ve hep daha fazlasını istediği uzun bir dönemin ardından yaşadığımız gezegenimizin bize insanlık olarak yerimizi yeniden hatırlattığı şu dönemde tükenmemek için bildiğimiz hayat biçiminden vazgeçmeyi daha az tüketmeyi öğreniyoruz.

2017 yılında çıkardığı “Kına” şarkısı ile dijital olarak 100 milyonun üzerinde dinlenmeye ulaşan Berna Tan, yeni teklisi “Evdeyiz Ama Mutluyuz” isimli şarkısı ve şarkının videosu yayınladı. Bestesi, Güftesi Aranjesi Ahmet Özden’e ait.

Berna Tan çalışmasını; Kovid-19 virüsünün yarattığı pandemi döneminde hem Türkiye Cumhuriyeti olarak hem de dünyanın dört bir tarafında büyük bir savaş verdiği bu günlerde; toplumumuzun umutlarını ve moralini bir nebze arttırabilmek isteği ile hazırladığını net olarak görmekteyiz ve dinlemekteyiz.

İnsanoğlunun sorumluluklarını unuttuğu ve hep daha fazlasını istediği uzun bir dönemin ardından yaşadığımız gezegenimizin bize insanlık olarak yerimizi yeniden hatırlattığı şu dönemde tükenmemek için bildiğimiz hayat biçiminden vazgeçmeyi daha az tüketmeyi öğreniyoruz. Biz millet olarak aslında atalarımızın sözlerine göre hayatını şekillendirmiş bir toplumuz. Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık.

Hepimiz evlerimize kapandık dualar ediyoruz, çareler arıyoruz. Bu virüse yenilip hayatını kaybeden herkes için ciğerimiz yanıyor. Onların aziz hatıralarına saygımız sonsuz. Evlerine kapanan hayata tutunmaya çalışan ve 7 den 70 e büyük sıkıntılar yaşayan herkes için bu savaşta moral motivasyon olması ve tüm bu zorlukların içinde bir nebzede olsa da dinleyenlerin yüzünün gülmesi için böyle bir şarkıyı dinleyicilerle paylaşmak istemiş. Bahar geldi havalar ısındı ama hayata tutunmak için bir süre daha evlerde kalmamız şart. Şarkının mottosunun dile getirdiği gibi, evdeyiz ama mutluyuz. Bir nefese şükrediyoruz. Sosyal mecralarda insanların en çok tik tok videosu yapılan şarkı olmasıyla dijital dünyada başarılı bir grafik sağlıyor.

GAME OF THRONES’UN EFSANE İSİMLERİ FİLMDE BULUŞUYOR

Jason Momoa ve Peter Dinklage yeni bir filmde buluşuyor: Good Bad & Undead  

Game of Thrones’la (Taht Oyunları) dünya çapında şöhrete kavuşan iki aktör Jason Momoa ve Peter Dinklage, Good Bad & Undead isimli yeni bir filmi için yeniden birlikte kamera karşısına geçiyor

Game of Thrones’un (Taht Oyunları) Tyrion Lannister'ı Peter Dinklage ile Khal Drogo'su Jason Momoa tekrar aynı projede buluşmaya hazırlanıyor. Deadline’da yer alan habere göre Good Bad & Undead adlı filmde Dinklage vampir avcısı Van Helsing’i canlandıracak. Momoa ise Dinklage’ın bir daha hiç kimseyi öldürmemeye yeminli vampir ortağı rolünde canlandıracak.

TİTANİK KAZASI ENKAZINDA YENİ GELİŞMELER

ABD'nin Virginia eyaletinde Bölge Yargıcı Rebecca Beach Smith, Macroni telsiz telgrafın Titanik enkazından çıkarılmasına izin veren bir karar aldı. Fox News'in haberine göre, Smith, yüzyıldır Atlas Okyanusu'nun dibinde yatan, tarihi ve kültürel önemi bulunan telsiz telgrafın, enkazın hızla bozulması nedeniyle yakında sonsuza kadar yok olabileceğini açıkladı. Yargıç Smith, makinenin enkazdan çıkarılmasının, "Titanik'in batmasıyla hayatlarını kaybedenler ve kurtulanların arkalarında bıraktığı mirasa katkıda bulunacağını" açıkladı. Karara rağmen Titanik'in enkaz haklarını elinde bulunduran RMS Titanic şirketi, enkaza inme planları konusunda sert bir muhalefetle karşı karşıya. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, muhtemelen 1500'den fazla kişinin kalıntılarıyla çevrili olduğundan telgrafa dokunulmaması gerektiğini savunuyor. Titanik'in enkazında 2019'da yapılan keşfe liderlik eden EYOS Expeditions da bu konudaki endişelerini dile getirmişti. RMS Titanic'in Başkanı Bretton Hunchak, bu eserlerin kurtarılması, korunması ve sergilenmesinin önemine işaret ederek, "Geminin ve yolcuların mirasını kamuoyuyla paylaşmaya bağlı kalmayı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton kentinden ABD'nin New York kentine yaptığı ilk seferinde buz dağına çarparak batmıştı. Kazada, 1514 kişi hayatını kaybetmişti.  İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, ocak ayında Titanik'in enkazının, İngiltere ve ABD arasında imzalanan anlaşmayla korunacağını duyurmuştu. Anlaşma, İngiliz ve Amerikan hükümetlerine enkaza girme veya enkazdaki objeleri çıkarma ruhsatlarını kabul veya reddetme yetkisi tanıyor.

TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMINI EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLARIM...

GÜNÜN SÖZÜ:

BİLMEYEN NE BİLSİN BİZİ BİLENLERE SELAM OLSUN.

YUNUS EMRE