EVDE BAYRAM KONSERLERİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanlığı, bu kez de Türkiye'nin farklı şehirlerindeki kültür hazinelerimizde düzenlediği konserlerle, Türk milletini evlerinde geçirmekte olduğu şu günlerde hem adeta tarih içinde bir yolculuğa çıkaracak; hem de müziğin farklı türlerinden oluşturulmuş çok renkli bir konser programıyla, yılın bu en özel günlerinde gönüllere dokunacak.

İnsanlığın Kovid-19 salgınıyla mücadele etmekte olduğu bu dönemde, T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Kıtaların buluştuğu İstanbul’dan dünyaya sevgi ve birlik mesajı” sloganıyla düzenlenen ve pek çok önemli sanatçının katıldığı “7 Tepeden 7 Kıtaya” konseri bir geleneğin başlangıcını müjdeliyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı, 23 Nisan’da “7 Tepeden 7 Kıtaya” projesiyle İstanbul’dan başlattığı konserler dizisini, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı sürecinde Türkiye’nin birbirinden değerli tarihi noktalarına taşıyarak devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanlığı, bu kez de Türkiye’nin farklı şehirlerindeki kültür hazinelerimizde düzenlediği konserlerle, Türk milletini evlerinde geçirmekte olduğu şu günlerde hem adeta tarih içinde bir yolculuğa çıkaracak; hem de müziğin farklı türlerinden oluşturulmuş çok renkli bir konser programıyla, yılın bu en özel günlerinde gönüllere dokunacak.

Afrodisias, Kapadokya, Patara, Efes, Hierapolis, Safranbolu, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen konserlerde Ferman Akgül, Şirin Pancaroğlu – Bora Uymaz, Serkan Çağrı, Yusuf Güney, Murat Karahan, Kubat, Fettah Can, Mazhar Alanson izleyiciyle buluşacak.

***

DISNEYLAND 20 MAYIS’TA AÇILIYOR

Çin’in Şanghay şehrindeki Disneyland oyun parkının açılmasının ardından ABD’nin Florida eyaletindeki tema park da açılıyor.

Korona salgını nedeniyle kapatılan dev tema parkının Disney Springs bölümü 20 Mayıs’ta yeniden hizmete giriyor.

Dünyanın farklı yerlerinde tema parkları olan Disney World şirketi, salgın nedeniyle mart ayında parkları kapatma kararı almıştı. Kapalı kalan parkların zorunlu izne çıkarılan çalışanları da işbaşı yapacak.

ZİYARETÇİLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLECEK

Tema parklara girişlerde salgına karşı sıkı tedbirler alınacak. Ziyaretçilerden maske takmaları istenirken, çalışanlar üç kez yıkanabilir maskeler kullanacak. Sık dokunulan alanlar dikkatle dezenfekte edilecek. Ziyaretçilerin ateş ölçümleri de yapılacak.  

ÇİN'DE BİLETLER KISA SÜREDE TÜKENDİ

Şanghay Disneyland, pazartesi gününden itibaren sosyal mesafe kuralları uygulanarak yeniden ziyaretçi kabulüne başlamış, biletleri satışa çıkarıldıktan sonra yalnızca birkaç dakika içinde tükenmişti.

Tema parkları işleten Walt Disney, şirketin tema parkları, ürün satışları ve deneyim etkinliklerinden sağladığı gelirlerin 2020 yılının ilk çeyreğinde, Kovid-19 nedeniyle uygulanan kapatmaların etkisiyle yüzde 20 düşüşle 5.5 milyar dolara gerilemişti.

***

 STEPHEN KING’İN ROMANI FİLM OLUYOR

HBO Max, Stephen King ve oğlu Joe Hill'in yazarı olduğu Throttle kitabını uzun metraj film olarak izleyiciyle buluşturacak.

İlk olarak 2009 yılında okuyucularıyla buluşan Throttle kitabı, bir baba ve oğulun hikayesini konu ediniyor.

Throttle kitabının film uyarlamasını kaleme alacak olan isimler The Tomorrow People, Scream, Raising Dion, Foundation gibi yapımların senaryosunu kaleme alan Leigh Dana Jackson olacak.

GÜNÜN SÖZÜ: BEN SENİM, SEN DE BENSİN

HZ. MEVLANA