​BU FENERBAHÇE'Yİ YENMEK ÇOK ZOR!

Adil YILDIZ 24 Eki 2023

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Evet.. Ligde 9'da dokuz, Avrupa dahil 17 galibiyet. Rekor üzerine rekor…

Evet.. Ligde 9’da dokuz, Avrupa dahil 17 galibiyet. Rekor üzerine rekor…

Rakiplerine psikolojik üstünlüğü de çabası!

Pazar günü Kadıköy’de her yer sarı lacivert…

Stadyumda 50 bin taraftar. Takımını desteklemek için stadyuma gelmişler.

Öyle bir maç ki; rakip takımın hocası Volkan Demirel… Volkan Demirel deprem dönemindeki çekimi ile depremzedelere yardım çağrısı yaparak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir kişilik.

Volkan stadyuma yeşil çimlerin üzerine çıktığında tam yerindeyse stadyum yıkılıyor..

Fenerbahçe taraftarları “Evine hoş geldin Volkan Demirel”, “Bir şehrin umudu, Fenerbahçe’nin gururu” pankartı ile karşıladılar..

Hatay sahaya çıktığında reklam panolarındaki yazı ise tam bir vefa örneğiydi “Hatay bizim de şahsi meselemiz” yazısı ile hem Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden yola çıkarak hem cumhuriyetin kurucusuna hem de Hatay halkına ve Volkan Demirel’e “Ahde vefa” örneği gösterdiler.

Fenerbahçe kaptanlığını yıllarca yapmış olan Volkan Demirel’e şimdi ki kaptan Dzeko’nun maç öncesi çiçek ile onore etmesi maç öncesindeki en güzel hareketler olarak kayıtlara geçti.

Bunun yanında Filistin’deki İsrail zulmü protesto etmek amacıyla “Gazze’deki zulme son ver” pankartı ile Filistin halkının yanında olduklarını tüm dünyaya haykırmış oldular…

Gelelim maça. Hakem düdüğü ile Fenerbahçe, Hatay’ın üzerine kara bulut gibi çöktü. Adeta “Alışveriş başka dostluk başka” der gibiydi.

İleride kurduğu baskı ile daha 7.dakika da kaptıkları top ile Szymanski ile 1-0 öne geçti.

Hatay savunması alışa gelmiş 3-5-2 sistemi yerine 5-3-2 sistemi ile oynamanın hatasını 15. Dakika da Osayi’nin attığı gol ile 2- 0’lık skor üretirken ya ne oluyoruz dediği dakikalar da kaptan Dzeko ile 3-0’lık skoru yakalamıştı bile…

 Fenerbahçe 1. bölgede yaptığı baskı sonucu ilk 30 dakika da rakiplerini resmen köşeye çıkışmış boksör gibi sağlı, sollu ataklarla resmen dövüyor.

İlk yarıda skor daha fazla olmasına ilk yarıda hakem düdüğü ile son buldu.

İkinci yarı Volkan hoca geçmiş sistemine dönünce Hatay adına alışa gelmiş sistem ile oynadı.

Ghoulam’ın jeneriklik golü biraz olsun Hatay’a hayat suyu verirken, daha golün sevinci tadını çıkarmadan İrfan Can Kahveci “ben de atarım” diyerek adeta nazire yaparcasına  skoru 4-1 e getirdi.

Bu maçın özetinde, Hatay’ın iki güzel golü..

Zaten ilk yarıda maç bitmişti. İkinci yarıda da güzel gollere şahitlik ettik. Futbol adına güzel geçen maçta objektife takılan estanteneler ile arşivde yerini aldı.

Uzun lafın kısası Fenerbahçe rakiplerini 9 doğurtuyor..

Bu sene o sene olacak gibi duruyor. Bu Fenerbahçe’yi yenmek çok zor gibi!