BÜYÜK KARAKTER KAPTAN

Adil YILDIZ 21 Eki 2019

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Milli Takım maçlarından sonra ara verilen sekizinci hafta maçı için, Fenerbahçe, Denizli deplasmanına gitti. Denizlispor maçına, sağ kaburgasından sakatlanan Emre ilk 11 de, uzun zamandır sakat olan Hasan Ali ilk 11 de, stoper sıkıntısı çeken Fenerbahçe Serdar Aziz ile maça başladı.

Max Krusie sakatlığından dolayı kadroda yoktu. Fenerbahçe sahaya “vatan size minnettar” yazısıyla çıkarak Mehmetçiğimize selam ve moral gönderdi. Fenerbahçe, alışa gelmişin dışında sağ kanatta Tolga Ciğerci, uzun zamandır oynamayan Rodrigues ile başladı. İlk tehlikeli atak Kaptan Emre’den geldi. Fenerbahçe ilk 20 dakikada sağ ve sol kanat ataklarını tam olarak organize edemediğinden Vedat Muriç’i topla buluşturamadı. Vedat da topla buluşmayacağını anladığı için orta sahaya gelerek, top almaya başladı. Deyim yerindeyse gole kadar kanatsız kanarya şeklinde top oynadı. 40. dakikada sağ kanat tarafından Isla’nın bindirmesiyle Vedat’ın kafa vuruşu direkten dönerek Tolga’nın önüne düşen top ile 1-0’lık skoru yakaladı. İlk yarıda çok zevksiz tadı tuzu olmayan bir maç izledik. İkinci yarı başladığında Fenerbahçe orta sahada rakibi karşılayarak kenarlara oynamaya çalıştı. Fenerbahçe tarihinde Denizli sendromu olarak bilinen ve son dakikalarda şampiyonluğunu Galatasaray’a kaybettiği maçtan dolayı Fenerbahçeli futbolcular ve taraftarlar Denizlispor deplasmanında tedirgindiler.

50. dakikada Denizlisporlu futbolcu Lopez’in özellikle sol kaburgası sakat olduğu için uzun zamandır oynamayan Emre’ye, futbol kuralları dışında sol kaburgasına diz ile girerek Emre’nin sakatlanmasına yol açtı. Lopez’in çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bence bilinçli ve sportmenlik dışı davranarak Emre’yi özellikle sakatladığını düşünüyorum. Yine kaptan Emre’nin 39 yaşında olmasına rağmen rakip sahada yapmış olduğu pres ile Vedat’a attırdığı gol bir kaptanın yapabileceği ve gençlere örnek olacak bir pozisyondu. Rakip sahada çoğalamayan Fenerbahçe ve Denizlispor’un sol taraftan yapmış olduğu orta ile kaleci Altay’ın büyük hatası sonucunda Estupinon ile Denizlispor golü buldu. Emre oyundan çıkınca Denizlispor orta sahada hakimiyet kurmaya başladı. Bir lafım da Mustafa Yumlu’ya. Kardeşim bu kadar maçı provoke etmeye uğraşacağına, topunu oynasana. Nedir bu Fenerbahçe düşmanlığı? Bu hafta oynamadan Denizlispor deplasmanından 3 puan çıkarmayı bildi. Haftayı karlı kapatan takımlar arasında yerini aldı. “İnsanlara liderlik etmek istiyorsanız onlarla birlikte yürüyün” der Lou Tzu. Kaptan Emre de çok büyük bir karakter olduğunu bu maçta gösterdi.