​BİZİM KADINLARIMIZ!

Adil YILDIZ 04 Eyl 2023

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Günlerden Pazar. Tarih 3 Eylül 2023..

Günlerden Pazar. Tarih 3 Eylül 2023..

Saat 21.00 tüm caddeler, sokaklar bomboş. Trafik tek tük… Belediyeler belirli yerlere ekran koymuş . Türk halkı heyecanla final maçının ve hakem düdüğünü bekliyor.

Yer Belçika’nın başkenti Bürüksel. Paleis 12 salonu hınca hınç dolu. Taraftarların elinde gelincik tarlasına anımsatan ay yıldızlı kırmızı beyaz bayraklar.

Rakip, son dünya şampiyonu Sırbistan.

Kadınlarımız Milletler Ligi Şampiyonluk apoleti ile parkenin üzerinde. Bir apolet de Avrupa şampiyonluğunu takmak istiyor.

Maçı ekrandan takip ediyorum. İlk set Sırbistan kadın milli takımının. İçimden şöyle geçiyor. Bizim kadınlarımız biraz heyecan yaptı. İkinci seti alırız gaza basarız diye…

Rakip de dişli aman vermiyor. Parke üzerinde kora kor mücadele. İlk set 27-25 Sırbistan’ın…

İkinci sette Ebrar Karakurt’un ve Vargas’ın sayıları ile ikinci setti 25-21 üstün kapamasını bildik.

ebvr

Üçüncü set ise öne geçmemize rağmen, Sırbistan kadın milli takımının 25-22 üstünlüğü ile sona erdi.

Servis kaçırmada rekor denemesi yapıyordu Filenin Sultanları.

Ancak dördüncü sette maça tutunuyor ve skor olarak 2-2 yakılıyordu Filenin Sultanları.

Sırbistan kadın milli takımında da Boskovic gibi bir oyuncu var ki aman Allah’ım gözümüz hep onun üzerinde. Gökdelen gibi(!)

Ve geldik son sette zurnanın zırt dediği yere. Ekran önünde bir oturup bir kalktık. Yapılacak her hata, atılacak her servis, bloklar, oyuncu değişikliği ince ince düşünülmüş adette satranç oyunu gibi teknik ekip hesaplar yapıyordu.

Sırbistan’ın Boskovic’i varsa bizimde, Vargasımız, Ebrarımız, Edamız, Zehramız, Handemiz, Cansumuz, Gizemimiz, Simgemiz, Elifimiz, Ayçamız, İlkinimiz var.

kp

Her şeyden önemlisi Cumhuriyetin 100. Yılında bu ülkeye şampiyonluk kazandırmaya ant içmiş, inançlı Voleybol Türk Milli Takımını temsil eden kadınlarımız var.

VARGAS HAVA YOLLARI

vr

Şampiyonlukta tabiî ki en büyük pay son sayıyı da almayı başaran Melissa Vargas’ındı. Hakkını da teslim edelim. Mücadeleyi tam 41 sayıyla tamamlayan Vargas adeta Türk voleybolseverlere ‘’41 kere maşallah’’dedirtirdi. Attığı servisler ile, smaçları ve yükselişi ile resmen ‘’Vargas Hava yolları’’ gibiydi.

Bir tebrikte koç Daniele Santerelli ve ekibine, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Üstündağ ve yönetimine tüm emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ebrar’ın İstiklal Marşı okunurken o gözyaşlarına kurban olurum.

Şairi Nazım Hikmet’in dediği gibi; “Bizim kadınlarımız” Eli öpülesi bizim kadınlarımız.

Hepinizin alnından öpüyorum. Bu sıralar Ülkemin buna çok ihtiyacı vardı. Yüzümüzü güldürdünüz. Yüksek moral verdiniz.

Bekle bizi Paris 2024 Olimpiyatları. Avrupa Şampiyonu kızlarımız geliyor. Koleksiyonumuzda bir tek Olimpiyat madalyası eksik tabi ki ona da talibiz.