Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Met Gala, bu yıl tüm şaşaasıyla geri döndü.
Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Met Gala, bu yıl tüm şaşaasıyla geri döndü. Peki ama “Met Gala” ne, neden yapılıyor? “Costume Institute Gala” adıyla da bilinen Met Gala, Metropolitan Müzesinin bölümlerinden biri olan, “Kostüm Enstitüsü” yararına düzenlenen bir yardım balosu. Ayrıca her yıl düzenlenen defilenin de açılışı yerine geçmekte. 2013'te dokuz milyon dolar para toplayan gala, New York'taki en özel sosyal etkinliklerden ve en büyük yardım gecelerinden biri. Bu yardım balosu için, her yıl farklı bir konsept belirleniyor. Geceye davetli konuklar konsepte uygun, birbirinden gösterişli kostümler tercih ediyorlar. Hepsi haftalar, hatta aylar öncesi büyük bir özenle hazırlanıyorlar. Stil danışmanları, tüm maharetlerini sergiliyor. Dünya markaları ise galaya damgasını vuracak kostüm için yarışa giriyor. İşte her yıl, yılın bu zamanlarında gördüğünüz Gulyabanilerin nedeni bu.
İyi niyet…
Angelina Jolie için yıllardır şehir efsaneleri dolaşır durur. Yok efendim; kadın hangi ülkeye gitse, orada savaş çıkıyormuş. Yardım bahanesiyle ülke ülke gezip, ajanlık yapıyormuş. İlluminati üyesiymiş falan filan… Kusura bakmayın ama sizin kadar şizofrenik düşünemiyorum. Düşünmek de istemiyorum. Yaşadığım gezegende iyi insanların var olduğunu bilmek, bana iyi geliyor. Umut veriyor. Bakın ajan dediğiniz Angelina Jolie, şimdi de Beyaz Saray yetkilileriyle bir araya gelmiş. Kadına Yönelik Şiddet Yasasının bir an evvel çıkmasını istemiş. Ve FBI reformları, hukuk eğitimi, sağlık imkanlarına erişmede fırsat eşitliği gibi bir dolu maddeyi de konuşmuş. Ardından, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile tüm Dünya çocuklarının haklarıyla ilgili görüşmüş. Angelina öyle diğerleri gibi iki “Dünya barışı” tweeti atıp, poposunu yayıp oturmuyor. UNICEF’in iyi niyet elçisi olarak yıllardır savaş kamplarında, iç savaş mağdurlarının yanında, sömürge ülkelerinde, Afrika’daki çocukların yanında... Çocuklar evlat edindi. Birçok sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak görev aldı ve alıyor. Artık olur da bir gün Angelina da ajan çıkarsa, batsın bu dünya.
Ensende!
Sosyal medya ile beraber hayatımıza yeni yeni kelimeler girdi. Bunlardan biri de “stalklamak”… Peki, sosyal medya jargonunda “stalk” ne demek? Bir kişinin, bir başka kişiyi sosyal medya hesaplarında araştırması, gözetlemesi, izlemesine “stalk” deniyor. Sürekli bir başkasını stalk’layan kişilere ise “stalker” deniyor. İyi bir stalker’in takip ettiği kişi ile ilgili öğrenemeyeceği çok az şey var. Bir de o kişi sosyal medyada aktifse, giydiği donun rengini bile öğrenir. Artık çoğu kadın eşini, sevgilisini stalk’layarak adım adım takip ediyor. Eskidenmiş “Neredesin? Ne yapıyorsun?” diye arayıp sormak. Sıkı bir stalker paylaşımlardaki hiçbir detayı atlamaz. Her fotoğrafın, videonun arka planından çok şey çıkarabilir. Paylaşımlardaki konum bilgisi ise stalker’ınıza vereceğiniz en büyük koz. O, artık yakınınızdaki her sosyal medya kullanıcısının telefonundan da sizi izliyor olacak. Unutmayın usta bi stalker’dan ancak tüm hesaplarınız kapatarak kurtulabilirsiniz.