Yeni sezon dizilerini bir bir izliyorum, itiraf etmeliyim ki beklediğimden çok daha fazlasını sevdim!

 “Deha” da bunlardan biri. Hem hikaye su gibi akıyor, hem de oyuncular inanılmaz performanslar sergiliyor. Aras Bulut İynemli’yi zaten biliyoruz, adamın oyunculuğu her zamanki gibi, şaşırtmadı.  Ama Taner Ölmez… Resmen ezber bozmuş! Onu kötü bir rolde görmek başlı başına bir sürpriz, "Cesur" karakteriyle benden tam not aldı! Uğur Polat bencil ve itici bir babayı o kadar başarılı canlandırıyor ki. Sayesinde kötüleri sever olduk.                                                                                                            

Bir de Çağan Efe Ak var… İşin Aslı astarı; onu ilk defa izledim. Yaşı genç ama yeteneği büyük. Eminim, adını gelecekte sıkça duyacağız. Ama ne yazık ki diziden erken ayrıldı. Umarım başka projelerde, Çağan’ı uzun uzun izleme fırsatı yakalarız. Şimdilik “Deha” listemin zirvesinde, ama umarım bu güzel gidişat bozulmaz. Çünkü dizi tam kıvamında ilerliyor, karakterler oturmuş, hikaye akıyor. Yani tadını kaçıracak bir şey yapmazlar diye ümit ediyorum. Aynı tempoda devam ederse uzun süre konuşulacak bir iş olur!

Ekran Resmi 2024 10 11 13.16.12

Osman ne yapsın?

Final yapan diziler arasında beni en çok şaşırtan "Kör Nokta" oldu. Osman Sınav denilince akılara uzun soluklu, milyonları ekrana kilitleyen işler gelir, ama bu defa olmadı. Benim için de büyük bir hayal kırıklığı oldu. Dizi gerçekten çok güzel ilerliyordu, oyuncu kadrosu güzel iş çıkarıyordu. Özellikle Rabia Soytürk ve Çağla Boz canlandırdığı karakterlerin içinden geçiyorlardı. Hikaye desen, su gibi akıyordu…

İzlediğim bir dizinin ilk defa müziklerini kimin yaptığını araştırma gereği duydum. Aytuğ Yargıç, abartısız ve her sahneye cuk oturan müzikleri ile her duyguyu daha hissedilir kılmış. Resmen diziyi bir seviye yukarı taşımış. Osman Sınav “Kör Nokta”ya biraz mafya, ucundan derin devlet, birkaç da silah sesi koysaydı kesin tutardı.

Ekran Resmi 2024 10 11 13.16.31

Ne yazık ki, bizim izleyicimiz biraz farklı ve kaliteli yapımları sevmiyor. Alıştıkları 2-3 kalıp var, onların dışında başka bir şey izleyemiyorlar. Biraz düşündüren, bir üst seviye işleri sevemiyorlar. E şimdi Osman ne yapsın?

Gözünün yaşına bakmadan…

Umutlar, emekler, milyonlar heba oldu… Daha ayları dolmadan diziler bir bir final yapıyor. Bazılarının tutmayacağı ilk bölümden belliydi. Mesela cuma günleri Now’da yayınlanan "Kötü Kan". Daha önce de yazmış, bu dizi “tutmaz” demiştim, nitekim tutmadı. Halbuki, tutması için içinde yeteri kadar mafya, intikam, kan ve silah vardı. Ama senaryo, diyaloglar kötüydü. Oyuncular iyiydi ama hiçbiri karakterlerine giremediler. İzleyiciye geçmedi, doğal olarak da izlenmedi.

Aynı sebepten bitmesi gereken bir dizi de "Güzel Aşklar Diyarı." Daha ilk bölümü izledikten sonra, “tutmaz” diye yazdım. O da final yapıyor. Birkaç bölüm daha yayınlansa, "Kör Nokta"  tutardı, maalesef ona da şans tanımadılar.

Bir de "Karadut" var, onun da tutmayacağını yazmıştım. İşin Aslı astarı; ben o diziyi izlerdim. Yine de genel zevklere bakınca tutmayacağı çok belliydi.

Ne diyelim sektör acımasız, reyting gelmezse kimse gözünün yaşına bakmıyor!