• DOLAR 34,18 %0.12
  • EURO 38,22 %-0.11
  • STERLIN 45,81 %-0.11
  • ALTIN 2.932,83 %-0.02
  • BİST100 9.829 %0.00
  • BITCOIN 65.217 %3.6
  • ETHERIUM 2.621 %1.17
19°
Bora YARGIÇ

Bora YARGIÇ

Tüm Makaleleri

Enflasyon muhasebesi şirket karını yok etti

Enflasyon muhasebesinin uygulanmasıyla şirketlerin de kafası karışık, İdarenin de, uygulayıcıların da.

KONKORDATO BORSA'YA SIÇRADI

Konkordato talebinde bulunan şirketleri ve ekonominin gidişatını yakından takip ediyor ve sıklıkla yazılarımda yer veriyorum.

TÜREV PİYASALAR VE FORWARD İŞLEMİ

İleriye dönük olası risklerin minimize edilmesi amacıyla, türev işlemleri olarak adlandırılan futures, forward ve hedging işlemlerinin kullanılması söz konusu olabilmektedir.

ENFLASYON MUHASEBESİ ERTELENMELİ Mİ?

2023 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile 20 yıl aradan sonra uygulanan Enflasyon Muhasebesinde Ağustos 2024'te uygulanacak 2 Geçici Vergide uygulanacak mı sorusu meslek camiasının gündeminde.

FİNANSMAN BONOSU

Finansmana erişimin zor ve yatırım araçlarında arayışın yoğun olduğu ekonomik dönemden geçiyoruz. Son günlerde finansman bonoları şirketler için finansman sağlama aracı olarak düşünülen finansal araçl...

FİNANSMAN GİDERİ MALİYETE EKLENİR Mİ?

Şirketlerde, kredi olarak nitelendirdiğimiz yabancı kaynak kullanılması halinde bu kaynaklar için katlanılan giderler o şirketin yıllık dönem kazancını doğrudan etkilemektedir.

KONKORDATO 2024'TE ZİRVEDE

2023 yılında reel sektörün sıkışması, nakit akışının bozulması ve yürürlüğe giren Finansal Yeniden Yapılandırma düzenlemesine rağmen 519 şirket konkordato ilan etmişti.

ASGARİ KURUMLAR VERGİSİ SÜRPRİZİ

Bayram tatili için verdiğimiz kısa dinlenme molasında Vergi Gündemi yine dopdolu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU

Yönetim kurulu üyelerinin sorumlulukları, bir şirketin yönetimi ve denetimi ile ilgili birçok önemli yükümlülüğü içerir. Bu sorumluluklar, genellikle hukuki, mali, yönetsel ve etik olmak üzere dört...