YUNANİSTAN'IN CUNTADAN CANI YANMAMIŞ MIYDI?

İlnur ÇEVİK 28 Oca 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Yunanistan darbecilerden ve albaylar cuntasından çok çekmiş bir ülke. Darbecilere ciddi alerjisi olan bir ülke...

Yunan yüksek mahkemesinin sekiz 15 Temmuz darbecisini Türkiye’ye iade etmeme kararı vermesi hepimiz içim tam bir hayal kırıklığı.

Yunanistan darbecilerden ve albaylar cuntasından çok çekmiş bir ülke. Darbecilere ciddi alerjisi olan bir ülke... İşte bütün bunlara rağmen Türk darbecileri bize iade etmeme kararı gerçekten anlaşılmaz. Yani biz Türklerden bu kadar mı nefret ediyorlar ki geçmişi bile unutabiliyorlar?

Bu işin buraya varacağı daha ilk günden belliydi. Bu darbeciler herhangi bir kaçak değildi. Asker oldukları için ve darbeci subaylar oldukları için herhangi bir kaçak muamelesi görmeyeceklerdi. Tam aksine iyi niyetli bir komşu ülke bunları daha o gün Türkiye’ye sorgusuz sualsiz iade ederdi.

Ama Yunanlı bunu yapmadı. Onları bir güzel sağdı. Bütün gizli bilgileri aldı. Sonrada Türkiye’yi aylarca oyalayıp alay eder gibi “iade etmiyoruz” dediler.

Bizi de “valla bizde mahkemeler tarafsız, bağımsız” palavraları ile uyutmaya kalktılar. Böyle hassas uluslararası ilişkileri etkileyen olaylarda mahkemelerin de ülkelerinin çıkarlarına göre davrandıkları malum…

Yunan Başbakanı Alexis Çipras Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a darbecilerini iade edeceklerinin sözünü vermişti… Şimdi hangi yüzle cumhurbaşkanımızın yüzüne bakacak?

Yunanistan dara düştüğü zaman yardımına koşan ilk ülke Türkiye olmuştu. Ama biz biraz sıkıntıya düşsek Yunanlı hemen bunu aleyhimize kullanmaya çalışıyor. İşte gerçek bu…