YUHALANMADAN...

Aslı SERTDEMİR 03 Şub 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Hiç kimse erken final yapacağını beklemiyordu… Ama ben, ha bugün ha yarın bu haberi bekliyordum. "Aile" dizisi salı günü 30. bölümü ile ekranlara veda etti.

. Neden erken bittiği konusunda, resmi bir açıklama gelmedi. Ama gayriresmi açıklamalara göre, dizi erken bitmemiş. Zaten ilk günden belliymiş, 30 bölüm yayınlanacağı. Bu açıklamaları her kim yapıyorsa, uyarmalıyım… Hiç inandırıcı değil ve aklı başında kimse size inanmaz. Ki dizinin son bölümünü izleyenler, hiç inanmaz! Resmen sıkıştırılmış, panikle yazılmış bir final bölümü izledik. 120 dakikaya bir ömür sığdırmışsınız maşallah.                                          Aile dizisi zaten sezonlar boyu devam etmeyecekti. Bu en başından verilmiş bir karardı. Ama bu sezon sonunda final yapması düşünülen diziye, resmen apar topar final yaptınız. Dizi bayır aşağı gidiyordu, artık akmıyordu ve her geçen hafta reyting kaybediyordu. Bu gerçekle bi yüzleşelim.                                                                                                                                                                     Diğer taraftan benim aldığım duyumlar ise şöyle… Dizinin başlarda aldığı yüksek reytingleri, son bölümlerde alamaması özellikle oyuncuları rahatsız etmiş. Bu reytinglerin isimlerine zarar getirmesi endişesi ile ortak bitirme kararı alınmış.                                                                                                                                                                                       İşin Aslı astarı; çok yerinde bir karar almışlar. Okurlarım bilir, ben hep yuhalanmadan jübile yapılması taraftarıyım. Darısı “Yalı Çapkını” dizisinin başına!

Bahar geliyor!

Bu yıl, bereketli bir yıl oldu. Tüm özlenen isimler, art arda ulusal kanallarda iş yapmaya başladı. Ve bunlara Demet Evgar da katıldı. “Bahar” dizisinin ilk fragmanı, Show TV ekranlarında dönmeye başladı. Fragmandan da anlaşıldığı üzere, Demet Evgar yine güçlü bir kadın karakter olarak karşımıza çıkacak. Oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Füsun Demirel ve Hatice Aslan gibi yetenekli isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Neslihan Yeşilyurt oturuyor. Ayça Üzüm ise senaristliğini üstlenmiş. Dizinin yayın tarihi net belli olmasa da bu ay ilk bölümünün yayınlanması için çalışmalar son sürat devam ediyormuş.                                                                                                                               Demet Evgar bugüne kadar hiç kötü bir projede yer almadı. Tam da bu sebepten, yine müptelası olacağımız bir dizinin başlayacağı müjdesini izlemeden verebilirim.

Pazar boşluğu…

Yazmayayım yazmayayım dedim ama hep iyileri yazıp, kötüleri yazmamakta adaletsiz oluyor. Fox TV’de başladığı günden beri dikkatimi çeken bir dizi var. Fakat asla oturup tam bir bölümünü izleyemedim. Yüreğim kaldırmadı, zorladım kendimi ama bitiremedim. “Kirli Sepeti” final yapan onca diziye rağmen, istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Mutlaka izleyeni beğeni var ki o reytingleri de alıyor.                                                                                                                                                                         Lütfen kızmayın bana ama… Süslü püslü, muhteşem bakımlı, estetikli, botokslu hizmetçilerin, nereye ait olduğu belli olmayan tuhaf şive ve hareketlerini izlemek resmen işkence.                                                                                                                                                                 Maalesef bu oyuncuların hepsi, geçmişte çok başarılı projelerde yer aldı. Hepsinin oyunculuk performanslarını çok da beğenirim. Ama hiçbiri Kirli Sepeti’nde hizmetçi olamamışlar. Bence onlar da bu yapay hizmetçi rollerine adapte olamıyorlar.                                                                                                         Dizi reytingleri de pazar günü izleyecek bir şey bulamayanların yüzü suyu hürmetine iyi diye düşünüyorum.