​OPPENHEİMER

Aslı SERTDEMİR 30 Tem 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Dünyaca ünlü aktörler Matt Damon ve Emily Blunt, Christopher Nolan'ın merakla beklenen tarihsel biyografi filmi Oppenheimer'ın seti ile ilgili ilginç bir itirafta bulunmuşlar.

Emily Blunt, Cillian Murphy'nin "Mavi Gözlerinin" dikkatini dağıttığını itiraf etti!

Dünyaca ünlü aktörler Matt Damon ve Emily Blunt, Christopher Nolan'ın merakla beklenen tarihsel biyografi filmi Oppenheimer'ın seti ile ilgili ilginç bir itirafta bulunmuşlar. 52 yaşındaki Damon, J. Robert Oppenheimer'ı canlandırırken, 47 yaşındaki İrlandalı aktör Cillian Murphy ise Oppenheimer'ın mavi gözlü ve gizemli bir karakterini oynuyor.

Filmde Oppenheimer'ın sorunlu eşi Kitty Oppenheimer'ı canlandıran 40 yaşındaki Blunt da bu söyleşiye katılarak setteki deneyimlerini paylaştı. Blunt, Murphy'nin gözlerinin sık sık dikkatini dağıttığını ve ona takıldığını söylemiş. "Sahne çalışması yaparken bazen kendinizi sadece onun gözlerinde kaybolmuş buluyorsunuz." demiş. Aşk itirafı tadında bu iltifata Murphy,  "O kadar da mavi değiller!" diyerek,  kendince esprili bir cevap vermiş. Eleştirmenler, Oppenheimer filmini övgüyle değerlendiriyor. The Independent'tan Clarisse Loughry, filmi "Zekice ve yaratıcı, Nolan kendi zirvesinde!" diye nitelendirmiş.

Yazar ve yönetmen Paul Schrader ise Nolan'ın filmine "bu yüzyılın en iyi" ve "en önemli filmi" demekmiş. Ve noktayı koymuş.

Görünen o ki Oppenheimer, büyük yıldızların harika performansları ve ilginç anılarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kuruyor.  

Pembe milyonlar...

Barbie, Oppenheimer'a fark attı ve ABD için yeni bir gişe rekoru kırmayı başardı.

Son haftalarda vizyona giren iki büyük yapım, Barbie ve Oppenheimer'ın açılış hafta sonu gelirleri açıklandı. Ve galiba kazanan belli oldu; Barbie, ABD'de gerçek bir gişe rekoru kırmayı başardı!

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie, ABD'de hafta sonu boyunca tam 155 milyon dolar hasılat elde ederek, bir kadın yönetmenin şimdiye kadarki en büyük ABD içi gişe hasılatını kaydetti. Hatta 2019'da Captain Marvel'ın elde ettiği 153 milyon dolarlık açılış haftası gelirini de geride bırakarak tahtını ilan etti. Barbie, aynı dönemde vizyona giren bir diğer büyük yapım olan The Super Mario Bros. Movie'yi de geride bırakarak 2023'ün şu ana kadarki en büyük ABD içi açılışını yapmış oldu. 

Barbie filmini henüz gitmediyseniz, merak ediyor olabilirsiniz. Warner Bros. Picture’sın da dediği gibi, "Barbie Ülkesi'nde yaşamak, mükemmel bir yerde mükemmel bir canlı olmaktır. Tabi varoluşsal bir kriz geçirmiyorsanız. Ya da bir Ken değilseniz."

En hızlısından...

Bu hafta "Speed Dating" gündemdeydi. Cihangir’de bi kafede çekilen video, sosyal medyada viral oldu. Ve tabi ki yine ortalık birbirine girdi. Hani şu filmlerde izlediğimiz masalarda hızlı tanışma şekli... Meğer ülkemde de bu flörtleşme büyük ilgiyle karşılanıyormuş!

Yanlış anlaşılmasın lütfen, bu bir telefon uygulaması değil. Bildiğiniz insanları bir araya getirip ,kısa süreli flörtler yapmalarına olanak tanıyorlar. Her turda farklı biriyle karşılıklı oturup, uyum sağlayıp sağlamadığınızı anlamaya çalışıyormuşsunuz. Yine yanlış anlaşılmasın lütfeeenn, 10-15 dakikada süren turlar. Millet aylarca yemek yiyip, kahve içip tanıyamıyor. 20 yıl sonra boşadıklarını kocalarını için “hiç tanımamışım!” diyorlarken. Bunlar; “10 dakikada göz göze gelin, gülümseyin aşkı yakalayın!” diyorlar.

İşin Aslı astarı Speed Dating eğlenceli bir etkinlik olabilir ve yeni insanlarla tanışma fırsatı sunabilir. Ancak aşk kolayca bulunan bir şey midir ? Birkaç dakikalık muhabbetlerle onu bulmak mümkün mü? Emeğe ne oldu ? Aşkı kısa yoldan arama çabaları, hayal kırıklığından başka bir şey getirmez.

 Yine de yeni insanlarla tanışmak, eğlenmekse amacınız . Aşkın izini sürün ve harekete geçin!