MİLLETİ KANDIRMAYIN!

Esra KAZANCIBAŞI
Tüm Yazıları
İçimdeki araştırmacı gazeteci bugün de boş durmadı, Sertab Erener ve telomer konusunu araştırmaya devam ettim.

İçimdeki araştırmacı gazeteci bugün de boş durmadı, Sertab Erener ve telomer konusunu araştırmaya devam ettim. Sertab Erener’in 100 yaşına kadar sağlıklı ve genç bir yaşam getirdiği ileri sürülen hapın sözcülüğünü yapması yeni değil. Daha öncede medyaya konuyla ilgili söyleşiler vermiş. Sertab Erener’in firma sahibi ile ürünün görselinin önünde verdiği poz bile var. Tüm bunlar firmanın web sitesinde yer alıyor üstelik. İşte ispatı: 

ser1

Sertab Erener’in 25 Ekim tarihinde yaptığı “Biyololjik Yaşı 40’ta Durdurmak ve Telomerler” başlıklı konuşmanın duyurusu da gene firmanın web sitesinde hala duruyor.

del2

SERTAB ERENER MÜZİĞİ BIRAKTI DA HABERİMİZ Mİ YOK!

Şimdi söyler misiniz, hanginiz kullandığınız vitaminle ilgili bir seminere gidip konuşma yapıyorsunuz? Sertab Erener müziği bırakıp, 100 yaşına kadar sağlıklı yaşama çalışmalarına kendisini adadı da haberimiz mi yok? Onun için mi telomerlerle ilgili bir televizyondan diğerine koşuyor? Bu hapa öylesine inandı ki, firmanın seminerlerine de katılıyor, hangi programda konu tartışılsa, hemen bağlanıp telomerler sayesinde 6 ayda sağlığında yaşadığı sözde mucizeleri anlatıyor.

Milleti kandırmayın! İtiraf edin bunun bir PR çalışması olduğunu. Ünlüler üzerinden yapılan ürün tanıtımları, herhangi bir hastalıkla ilgili farkındalık yaratma projeleri giderek yaygınlaşan yöntemler. Sinema, sahne, spor dünyasının sevilen rol modelleri aracılığıyla topluma sağlık ve eğitimle ilgili mesajlar verilmesi dünyada da sık başvurulan etkili bir yöntem. Sağlık Bakanlığı da sigarayı bırakma, kalp sağlığı ya da kanserden korunma gibi konularda bu tür projelere imza atıyor. Ama burada durum farklı. Sertab Erener bu ürünü gerçekten kullanıyor ve tanıtımını da üstelenebiliyor olabilir. Benim burada itirazım, hastaların, hasta yakınlarının, sağlıklı bireylerin yanıltılıyor olmaları. Hem bir ürünün pazarlanması, hem de bunun gizlice, bir kampanya olduğunun üzeri örtülerek yapılması var.

HEKİM Mİ YOKSA ÜRÜNÜN SÖZCÜLERİ Mİ ONLAR?

Bir sözüm de firmanın “doktorlarımız” diye tanıttığı uzmanlar kategorisinde yer alan bazı hekimlere. Sizler, çıktığınız televizyon programlarında firmayla olan bağınızı gizleyerek yaptığınız yorumlarla halkı yanıltmayın. Çıkın ortaya deyin ki “Ben bu ürünü kullanıyorum, aynı zamanda ürünle ilgili tanıtım- pazarlama çalışmalarının da içindeyim.”  Ama yapamazsınız! Sağlık mevzuatı buna izin vermez. Tıp etiğine de aykırı olur bu. 

SERTAB ERENER’İN ÖNERDİĞİ ÜRÜNÜN FİYATI CEP YAKIYOR!

Son yıllarda ünlülerin “Ben de kullanıyorum” diyerek, zayıflama, biyolojik yaşı geriye çekme gibi faydalarını her fırsatta topluma duyurduğu bu tür ürünlerin

Türkiye’de yılda 100 milyon dolarlık bir pazarının olduğu belirtiliyor. Altın çilek hapı, Antakya biberi gibi ürünler de geçmişte ünlü isimlerin desteğiyle toplumda uzun süre konuşulmuştu. Sertab Erener’in memnuniyetini ballandıra ballandıra anlattığı ürünlerin fiyatları da cep yakıyor. Telomerleri uzatarak sağlıklı ve uzun yaşam vaat eden hapın bir yıllık avantajlı paketi  9 bin 714 lira. 90 kapsülü ise 2 bin 687 lira liradan alınabiliyor. Cilde uygulanan 118 gramlık losyon ise yaklaşık 4.968 lira.  

Gıda takviyesi olarak nitelendirilen bu ürünün pekala reklam yüzü olduğunu açıklayabilirdi Sertab Erener. O zaman çok daha samimi olurdu kampanya iletişimi. Firma, bence durduk yere marka konumlandırmasında yanlış bir yöne doğru sürüklenmeye başladı. Çünkü Sertab Erener’in çok göz önünde olması, her yayına bağlanması ve firmanın “doktorlarımız” diye tanıttığı bölümde isimleri yer alan bazı uzmanların medyadaki aşırı taraf ve agresifleşen mimik, söz ve hareketleri güveni zedeleyen bir unsur oldu.

Milleti kandırmayın! Sertab Erener’in marka yüzünüz olduğunu hadi artık itiraf edin!