​KADRO TANIMI…

Aslı SERTDEMİR 01 Tem 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Reklam, dizi, müzikal, dergi, gazete Serenay Sarıkaya her yerde…

Reklam, dizi, müzikal, dergi, gazete Serenay Sarıkaya her yerde… İşlerinin biri bitiyor, biri başlıyor. Ulusal ve dijital platformlarda art arda projeleri yayınlanıyor. Görünen o ki Serenay, bu yazı da sette geçirecek. Netfilix’te yayınlanacak yeni dizisi “Kimler Geldi Kimler Geçti” için tüm hazırlıkları son sürat devam ediyor. Ay Yapım imzası taşıyan dizinin yönetmeni, Bertan Başaran.  Serenay Sarıkaya'ya Metin Akdülger eşlik ediyor. Metin, oyunculuk kariyeri boyunca farklı projelerde gösterdiği başarılı performanslarıyla kendini kanıtladı. İkilinin birbirlerine uyumu ve sahip oldukları oyunculuk yetenekleri, “Kimler Geldi Kimler Geçti” dizisine de olumlu yansıyacak kanaatindeyim.Bir değişiklik olmazsa Ahmet Rıfat Şungar, Hakan Kurtaş, Boran Kuzum, Zeynep Tuğçe Bayat, Bilgi Aydoğmuş, Sümeyra Koç, Bade İşçil projede yer alacak diğer oyuncular. Bu oyuncuların dizideki rolleri ve diziye nasıl bir katkı sağlayacakları ile ilgili şüphelerim var. İşin aslı astarı; listedeki bazı isimler diziyle ilgili umutlarımı bir bir yok etti. Geçmiş projelerdeki performanslarını düşündüğümde, diziyi mahvetme ihtimalleri çok yüksek. 

Yaz neşesi geliyor!

Garibim yaz dizilerine, hep üvey evlat muamelesi yapılır. Kış dizlerine verilen ihtimam, yaz dizilerine verilmez. Bütçeler bile yarı yarıya düşer. Senaristler, replikler üstüne uzun uzadıya düşünmez. Ana fikri, giriş, gelişme, son bağlantısına dikkat edilmez. Dram, gözyaşı yok olur. Ağır ağabeyler yazın dizilerde volta atmaz. Yüzeysel, komik sandıkları konularıyla hepsi birbirine benzer... Kısa ömürlü, tek sezonluk projeler olarak unutulur gider.                                                                      İşte tüm bu ezberleri bozacak bir yaz dizisi ekrana çıkmaya hazırlanıyor. Bu proje uzun soluklu olma yolunda hazırlanıyor. TRT 1’de yayınlanacak “Neşeli Günler” dizisinin adı değişti, “Hayatımın Neşesi” oldu. Başrolleri Şebnem Bozoklu ve Tolga Tekin paylaşacak. Bu ikiliyi yan yana getiren kast direktörünü tebrik etmek gerekir. Daha diziyi izlemeden, uyumlu olacaklarını düşünen tek kişi olmadığıma eminim. Edindiğim bilgilere göre bu dizi diğer yaz dizileri gibi altı boş, geyik, ruhsuz olmayacakmış. En az kış dizileri kadar her aşamasına özen gösterilmiş.                                           Nihayet izlerken boş boş bakmayacağımız, bir yaz dizisi geliyor!

Ne çektiler be…

Duydum ki; Kurban Bayramı tatili, tatilciler için tam bir kâbusa dönmüş. Zavallı tatilciler en büyük derdi fahiş fiyatlar… Sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Onların derdi daha büyük, her rakamı vermeye razılar. Ama yer yok! Yer bulmak için “merhaba” demeyeceği insanlara 40 takla atıyorlar. Peki yer bulanlar çok mu mutlu? 3 kişinin sığacağa metre kareyi, 8 kişiyle paylaşıyorlar. Nasıl mutlu olsunlar? İnsanlar beach’lerde, restoranlarda, gece mekanlarında üst üste… “Aklını kullananlar sakin bir yerlere, yurt dışına kaçıyor.” hiiçç demeyin! Onların çilesi yollarda… O akıllıları da yolculuk mahvetmiş. Tatil boyunca, kara kara dönüş yolunu düşünüyorlar. Pasaport sıraları, saatlerce bekleyecekleri rötarlar onların en büyük kabusu olmuş. Karayolları zaten kilit… Kilometrelerce süren kuyruklarda beklemeden şehre girmekte yok, çıkmakta yok. Instagram’da gördüğünüz o mutlu, mesut tatilcilerin hepsi feyk!