​HAYDİ TATİLE!

Aslı SERTDEMİR 22 Tem 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. "Seyahat Sever" adı verilen bu özel uygulama ile gençlerimiz, ücretsiz olarak yurtlarda konaklayarak tatil yapabilecekler. 15 Temmuz, 1 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak olan bu tatil kampanyası sayesinde gençler, ülkemizi diledikleri gibi gezebilecekler. Bakanlığın daha önce duyurduğu "Seyahat Sever" uygulamasına gelen yoğun talepler üzerine, yaş aralığı da genişletildi. Başlangıçta 18-25 olan yaş aralığı şimdi 18-30 aralığına kadar çıkarıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, bu uygulama ile gençlerin ülkeyi daha yakından tanıyacağını ve ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için harika bir fırsat yakalayacaklarını belirtmiş. Ne de güzel demiş, düşünmüş ve yapmışlar. E hadi o zaman… İlgilenenler bir an önce 444 0 472 numaralı telefonu arayarak, başvuru ve rezervasyonlarınızı yapın! 

Bundan film çıkar…

Hollywood’da olay var… Senaristler ve oyuncular 63 yıl sonra ilk kez birlikte greve gittiler! Yazarlar Birliği (WGA) ve Oyuncular Sendikası (SAG-AFTRA), stüdyolarının önünde çalışma koşullarını düzeltmek için grev yapıyor. Hollywood'un yaratıcı güçleri, dijital yayın hizmetlerinin popülaritesi nedeniyle daha adil çalışma koşulları ve maaşlar için mücadele ediyor. Ancak grevde ilginç bir olay yaşanmış. NBC Universal, grev hatlarının yakınında bulunan ağaçları kesmiş. Bazıları bu durumu, grev yapanları rahatsız etme girişimi olarak değerlendirmiş. Grevdeki üyeler ise stüdyonun sıcak yazda gölgeleri açmak bahanesiyle ağaçları kestiğini söylüyormuş. Şimdi Los Angeles Şehir Kontrol ofisi, stüdyonun izin alıp almadığını araştırıyormuş.         İşin Aslı astarı; bu grev artık kabak tadı vermeye başladı. Umarım bir an evvel daha adil bir Hollywood için anlaşmaya varılır. Ve grev biter!

Def edin!

Şu devirde hangimizin yolu toksik bir insanla kesişmedi ki... ‘’Kesişmedi!’’ diyen ya yalan söylüyordur ya da toksik insan ne demek onu bilmiyordur. Bilmeyen o nadide insan, bu yazım sana...  Onlar, etrafımızdaki negatif enerji kaynaklarıdır!  Genellikle şikâyet ederler. Başkalarını eleştirir ve sürekli olumsuz yorum yaparlar. Yaydıkları negatif enerji ile ortamı ağırlaştırır, tüm enerjinizi tüketirler. Bir an evvel bulunduğunuz ortamı terk etme isteği yaratırlar.  Toksiklerin en sevdiği hobilerinden biri de dedikodu yapmaktır! Ne kadar kankası olursanız olun, sizin dedikodunuzu başkalarına yaptığından emin olabilirsiniz. Toksikler dramdan beslenir. Ağır dram içeren dizi tadında, yaşamları vardır. Bir de abartma huyları vardır. Etrafındaki olup biteni o kadar abartırlar ki… Anlattıkları gerçeklikten uzak, hayal mahsulü hikaye tadındadır. Genel olarak karşındakine manipülatif davranırlar. Kıskançtır! Ve bu kıskançlıklarını saklamakta başarılı değildir. Eğer ki hayatınızda bir toksik insan varsa… Gün be gün enerjiniz, yaşam sevinciniz, umutlarınız, olumlu düşünce ve yönleriniz azalır. Tavsiyem… Posanız çıkmadan, onları en kısa sürede hayatınızdan def edin!