ÇEŞME'NİN YILDIZI

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Başarı asla tesadüf değildir. Yıllardır beach dünyasında aralarında tek geçtiğim ve üstüne beach tanımadığım The Beach Of MOMO'dan bahsetmek istiyorum bu hafta.

Başarı asla tesadüf değildir. Yıllardır beach dünyasında aralarında tek geçtiğim ve üstüne beach tanımadığım The Beach Of MOMO'dan bahsetmek istiyorum bu hafta. Üç yıldır “Türkiye’nin en iyi plajı” seçilen ve açıldığı günden beri Ege’nin en popüler adresi olan The Beach of MOMO, bu yaz 5. yılını kutluyor. Çeşme Dalyan’da çok özel bir koyda yer alan ve lüks bohem konseptiyle büyük beğeni toplayan MOMO, beşinci yıla özel hazırladığı içeriklerle bu yaz da turizm sektörüne ilham vermeye devam edecek. Kendine özgü dünyası, eşsiz denizi ve kumsalıyla fark yaratan MOMO, yenilenen zengin menüsü, sanattan modaya, keyiften eğlenceye uzanan sürprizleriyle haftanın her günü konuklarını ağırlayacak.

 Lüks bohem konseptiyle açıldığı günden beri büyük beğeni toplayan ve son üç yıldır “Türkiye’nin en iyi plajı” seçilen The Beach of MOMO, bu yaz 5. yılını kutluyor. Çeşme Dalyan’da yemyeşil çok özel bir koyda yer alan MOMO, kendine özgü keyifli dünyasıyla bu sezon da fark yaratıyor. 19 Mayıs Perşembe günü kapılarını açan MOMO, yemekten modaya, keyiften eğlenceye unutulmaz anların Ege’deki en popüler adresi olmaya devam edecek. MOMO’nun yaratıcısı Burak Beşer, beşinci yılında The Beach of MOMO’nun turizm sektörüne ilham vermeye devam edeceğini kaydederken, çok beğenilen konsepti haziran ayında Bodrum’un ruhuna uygun olarak ilk kez farklı bir lokasyona taşıdıklarının altını çiziyor. Her iki MOMO’nun da konsept tasarımı Ece Akbulut Beşer imzalı. Yemekleriyle de büyük beğeni toplayan MOMO’nun mutfağı ise yetenekli şef Mert Şeran’a emanet. 

İyi yemek, iyi müzik 

MOMO’nun mutfağında açıldığı günden beri tüm işleyiş hijyen ve lezzet temelli. Akdeniz ve Ege mutfağından ilhamla hazırlanan menü yetenekli şef Mert Şeran’ın danışmanlığında rafine izler taşıyor. Çok sevilen özel lezzetlerin yer aldığı menüde miso soslu kuzu pirzola, tempura ve pizza çeşitleriyle; tıraşlanmış çiğ enginar, kereviz sapı salatası, tuna somon ve levrek tradito öne çıkıyor. Yemek ve eğlencesiyle olduğu kadar kokteylleriyle çok sevilen MOMO’nun yaz menüsünde yine birbirinden lezzetli karışımlar var. Çeşme Mule başta olmak üzere yaratılan her kokteyl sezonun vazgeçilmezi olacak. 

Bu sezonu da müzikal anlamda güçlü bir ekiple karşılayan The Beach of MOMO’nun müzik direktörlüğünü DJ Tankut Karakurt üstleniyor. Beşinci yıla özel yurt dışı ve yurt içinden konuk DJ’ler yaz boyu setin başına geçecek. 

 Seçkin markalar MOMO’da 

The Beach of MOMO, ilk günden itibaren modayla olan bağını güçlü markalarla plaja taşıyor. Plajın girişinde yer alan konsept dükkanlarda Vakkorama, Les Benjamins, Vilebrequin, Lacoste ve Yasemin Karagülle tasarımlarıyla yaz boyunca moda severlerle buluşacak.

Yaz konforu

Çalışma alanı konforunu Han Spaces ile ilk kez geçen yıl hayata geçiren The Beach of Momo, bu yaz da sessiz ve teknolojik bir ortama ihtiyaç duyanların plajdaki buluşma noktası olacak. Yemyeşil ve sakin bir alanda, deniz manzaralı konumuyla tüm konuklar rezervasyon sistemiyle ücretsiz olarak kullanabilecek. 

Konumu, yemeği, eğlencesi ve servisiyle yaz tatili standartlarını değiştiren The Beach of MOMO; beşinci yılında da içeriği, sürpriz etkinlikleri, sanat ve tasarım projeleriyle bu yaz da Çeşme’nin yıldızı olacak.

HAFTANIN KİTABI:

İYİ BİR KIZIN CİNAYET REHBERİ 

Epsilon dan nefes kesici bir polisiye gerilim Kapanmış bir cinayet dosyasını yeniden açan, gerçek katili bulmaya kararlı bir genç kız ve saplantıya dönüşen, dolambaçlı ve asla beklemeyeceğiniz bir sonla biten bir soruşturmanın hikâyesi: Holly Jackson’ın ilk romanı İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi Epsilon’dan çıktı. Son sayfasına kadar okurların merakını ve heyecanını canlı tutmayı başaran İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi, elinizden bırakamayacağınız bir polisiye gerilim. Holly Jackson’ın özellikle genç okurlardan çok büyük ilgi gören ve dört romandan oluşan sürükleyici serisinin ilk kitabı İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi, Epsilon logosu ve Şebnem Tansu’nun çevirisiyle Türkiye’deki okurlarla buluşuyor. Kasabadaki lisenin güzel ve popüler kızı Andie Bell bir cinayete kurban gider. Polisin araştırmaları sonucunda olay hızla çözülür. Andie’yi, erkek arkadaşı Sal öldürmüştür. Sal tutuklanamaz çünkü Andie’yi öldürdükten bir süre sonra intihar etmiştir. Polis kayıtlarına göre olay bu kadardır işte. Dava kapanır. Sal’ın ailesi kasabalılar tarafından dışlanır. Andie ilahlaşır. Sal lanetlenir. Küçükken Sal’ı tanıyan ve onun birine zarar verebileceğine asla inanmayan Pip artık büyümüş, lise çağına gelmiştir. Cinayet ve intiharın üzerinden geçen beş yıla rağmen, Sal’ın suçsuz olduğuna dair taşıdığı his hiç değişmez. Bu hissin peşinden gitmenin bir yolunu bulmaya kararlıdır Pip. Bir lise öğrencisi olarak yapabilecekleri sınırlıdır ama neyse ki, okulda proje ödevi için bu cinayeti konu etmeye karar verdiğinde öğretmeni kabul eder. Holly Jackson’ın ilk romanı İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

YAZIN ŞİFASI LİMONATA

Yaz aylarında içimizi ferahlatan, yapılışı oldukça kolay, faydaları saymakla bitmeyen lezzetli mi lezzetli içeceğimiz “Limonata” Limonata’nın ana malzemesi olan limon; yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, folik asit, lif ve bol miktarda fitobesin* içerir. İçerdiği bu yararlı özelliklerin yanı sıra antibakteriyel ve antiseptik özelliği ile mutfaklarımızın vazgeçilmez meyvesidir. Bir limonun suyu günlük C vitamini ihtiyacımızın yarısı karşılamaktadır. İçerdiği C vitamini sayesinde diğer gazlı ve asitli içeceklere göre besin değeri oldukça yüksektir. Kış aylarında grip olmak üzere artan soğuk algınlığı hastalıklarına karşı en doğal korunma yolu olduğu, hastalık halinde ise daha çabuk iyileşmeyi desteklediği de bilinmektedir. Limonata yaparken; vitamin kaybını önlemek için her zaman taze sıkılmış limon ile hazırlamak çok fazla bekletilmeden tüketmek gerekir. Her gün düzenli olarak tüketilmesi durumunda ise; vücudun yenilenmesi, yaralanmaların iyileşmesi, erken yaşlanmayı önleme, halsizliği azaltması gibi çokça yararı vardır. Meyve suyu ve içeceklere göre kalori açısından çok düşük olması ve vücudun alkali dengesi için en doğal içecektir. Fito besinler karbonhidratlar, proteinler, vitaminler, mineraller, yağlar gibi gerçek besinlerin aksine; yaşamını sürdürmek için gerekli olmayan fakat hastalıkları engellemeye aktif olarak yardımcı olan besinlerdir.

GÜNÜN SÖZÜ: HOŞGELDİN YAZ