BİR ŞEYMA SUBAŞI ANATOMİSİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Şeyma Subaşı bir popüler kültür ürünü olarak girdi hayatımıza ben ilk nerde gördüm biliyor musunuz taaaaa yıllar önce Star TV ekranlarında Top Model yarışmasında model olmak için kıyasıya yarışan genç kadınlardan biriydi.

O zamandan daha kendini belli ediyordu. Şeyma Subaşı bizim ülkemizde vurun abalıya olayı pek hakim. Şeyma Subaşı gelecek yaşamına dair bir planlama yapmış adım adım o yarışma senin bu yarışma benim bir mücadele vermiş mi, vermiş. Hedefe ulaşmak için sağlam bir plan yapmış mı, yapmış. Acun Medya'nın gerçekleştirdiği yarışmaya girmiş mi, girmiş... Ve Şeyma Subaşı doğuyor. 

Kim ne derse desin... 

Şeyma Subaşı’nda şeytan tüyü var. 

Akıllı ile akıllı olmayan arasında bir hava ile arzı endam ettiğini görenler yanılıyor. Şeyma Subaşı çok akıllı bir kadın. Acun Ilıcalı ile aşk yaşamayı başardı. Acun Ilıcalı’dan bir çocuk dünya getirmeyi başardı ve evlendi. Evlilik uzun sürmese de o artık Acunun Karısı ya da eski karısı unvanını aldı mı, aldı. Genç yaş kitlenin moda ikonu olarak kabul ettiği bir kadın oldu mu, oldu.

Türk jet setinin yeni temsillerinin bile girmekte zorlandığı partilere baş misafir olarak gitti mi, gitti. 

Varsın dünyadaki Kardeshianların Türkiye temsilcisi Şeyma Subaşı olsun. Bu genç kadın ben fizik mühendisiyim demiyor ki. 

Sadece Şeyma'yım ben diyor...

Şeyma Subaşı orta halli bir ailenin kızı olmayıp da ....... isimli bir iş adamının kızı olsaydı. Ona şimdi tu kaka diyen kişiler. Buyurunuz Şeyma hanım diyeceklerdi. 

O yüzden ye kürküm ye olayı... 

O yüzden Şeyma Subaşı özgür bir genç kadın olarak istediğini yazabilir, çizebilir hatta dikebilir ve söyleyebilir. Örneğin yakın gelecekte Şeyma Subaşı’ndan tekli bir single çalışması bekliyorum. Olur mu? Olur Şeyma bu kafasına koyarsa yapar…

Şunu düşünmek gerekir bence... Bir yayınevi neden Şeyma Subaşı'nın kitabını basar, bunu bence araştırmak gerekir. 

Birçok genç edebiyatçı ve edebiyatçı o yayınevi bu yayınevi dolaşarak kitap bastırmaya uğraşırken Şeyma Subaşı’nın kitabını basmaya onay veren yayınevinin ilk önce tenkit edilmesi gerektiğini düşünüyorum...

VE SADECE ŞEYMA 

Şeyma Subaşı satışa çıkan Sadece Şeyma isimli kitabını Instagram sayfasından paylaştı. Subaşı fotoğrafların altına şu notu düştü: Sadece Şeyma'dan bazı sayfalar.. Hayatımdan çıkardığım derslerden ikincisi; Kendinizi sevin hem de çok, tüm yanlışlıklarınızı bağışlayıp kendinize sıkıca sarılın. Şeyma Subaşı olmamı sağlayan herkese selam olsun...
Acun Ilıcalı’dan bahsedilmeyen kitabın ilk sayfasında “Şeyma Subaşı olmamı sağlayan herkese selam olsun” yazısı yer alırken, ikinci sayfasında “Acımadı ki” ifadesi bulunuyor.
Kitabın ön satışı için yayımlanan metin şöyle:
“Hatırladığım ilk anı neydi?
Annemle babamın bana sıkıca sarıldığı aklıma geliyor.
Hepimizin güldüğünü hatırlıyorum sonra.
Ve anneannemin masallarını.
İlk anılarımı bulutlar üzerindeymişim gibi hatırlıyorum, sonrası fırtına…
hepinizin bildiği gibi…
ve şimdi yine pembe bulutlar…
hepimizin yaşadığı gibi…
Ben de bir annenin gözünün nuru, bir babanın altın saçlı kızıyım.
Ve küçük bir kız çocuğunun, kucağında uyumayı çok sevdiği annesiyim.
Bunları unutmadan okuyun isterim hayatımı…”

Çoğunuz hatırlamaz, ben çocukken "Dokun Bana" diye bir yarışma vardı, bir arabaya en uzun süre elini çekmeden dokunan kazanıyordu. Belki kimin sunduğunu hatırlayan çıkar. Hatta 8-9 yaşlardayken bu oyunu oynadığım arkadaşlarımın da hemen gözünün önüne gelmiştir eminim. Hep ben kazanırdım o oyunu...Kazananın hediyesi bademli beyaz dondurmaydı.

"O kadar çok şey öğrendim o kadar ders aldık ki hayattan. Kimseye bağlanmamak, sadece kendi mutluluğuna odaklı yaşamak en güzeli, tabii yapabilene... Ben yapamadım ama doğrunun ne olduğunu bildiğimden, bunu zamanı geldiğinde yapabileceğime eminim artık."
"Çok yorulduğumda Melisa’mla denizde yüzdüğümüzü, çok enerjik olduğumda bir savaş alanında Zeyna gibi savaştığımı hayal ediyorum."

"Bazen seni bırakıp yurtdışına gittiğim, iş görüşmelerine koşturduğum, arkadaşlarımla buluştuğum için özür dilerim ama mutlu bir anne olup seni mutlu enerjilerle sarmak için her şey"

"İnsanlarla konuşmayı seviyorum ama bana ilham verenlerle, kendini geliştirmekle ilgili olanlarla"

"Üstümdeki iftiraları ispatlayan mesajları bile açmadan sildim geçen gün. Kolay değildi ama o enerjiyi o yükü, o karanlığı üstümde taşımak istemiyorum".

Şeyma Subaşı gibi olmak isteyen tüm genç Şeyma Subaşıgillere selam olsun...

BU YAZIN EN RENKLİ VE COŞKULU FESTİVALİ:

BİZİM FEST

Zeytinli’nin en yeni eğlence ve müzik festivali…

Özgürlük bizim, gençlik bizim, festival bizim, müzik bizim, eğlence bizim

Bu yazın en renkli ve coşkulu festivallerinden #BİZİMFEST 25, 26, 27, 28 Temmuz tarihleri arasında Man Yapım tarafından Zeytinli Altınkum Dalyan Sahili’nde on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşecek.

Şanına yakışan bir etkinlik hazırlayan, Motto’sunun eğlence olduğu 150 dönümlük arazi içerisinde düzenlenen Bizim Fest Zeytinli Festivali, ana sahnesinde 35 grup ve müzisyeni ağırlamaya hazır.

Merakla beklenen BizimFest kadrosu açıklandı!

Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayacak müzikseverleri ile 4 gün sürecek festivalde, rock, elektronik, rap gibi müzik tarzlarının yanı sıra her günün sonunda gerçekleşecek after partilerde, Anıl Piyancı, Gazapizim, Şehinşah haricinde tanınmış DJ’ler art arda sahne alarak sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin dozunu arttıracak.

Festival, bu yıl ana sahnede ilginç ve öze grupların yanı sıra kitlelerin yakından takip ettiği sıkı isimler performanslarına ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk günü 25 Temmuz Perşembe; Ben Fero, Redd, Zakkum, Emir Can İğrek, Ozbi&Gülce Duru, Mavi Gri, Sonraki İstasyon, 26 Temmuz Cuma; Can Bonomo, Büyük Ev Ablukada, Kuratalan Ekspress, Ahmet Aslan, Yener Çevik, Vera, Öfkeli Kalabalık, 27 Temmuz Cumartesi; Haluk Levent, Yüksek Sadakat, Oğuzhan Uğur, Ufuk Beydemir, Eda Baba, İkiye On Kala, Kubilay Karça, 28 Temmuz Pazar; Edis, Sagopa Kajmeri Aylin Aslım, Selçuk Balcı, Necative Saykolar, Pelin Gedik, Bağzıları, Emre Şahin gençleri kaliteli müzikle buluşturacak.

Festival kapsamında yalnızca konserler değil, alan içinde kurulan yerlerde oyunlar, su sporları, color party, yarışmalar, turnuvalar, e-spor, sanat atölyeleri, kitap çadırları, şişme oyun grupları, zeka atölyeleri, yarışma parkuru, sokak tiyatrosu gibi farklı tarzlarda eğlenceli aktiviteler, gün boyu gençlerin deniz ve güneş haricinde konser saatine kadar keyif dolu anlar yaşamasını sağlanacak.

BizimFest’in resmi internet sitesinden ve biletix’ten tek gün giriş, kombine, kamp+ kombine ve avantajlı 2. dönem biletlere kolay şekilde ulaşmanın haricinde Leman Kültür ve Türkiye’nin birçok yerinde bulunan bilet satış noktalarından ulaşmakta mümkün.

İKİ REKORTMEN YENİ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Polonyalı dalış rekortmeni Emilia Biała ile birlikte hem yeni sporcular yetiştirmek hem de özellikle yaz aylarında yaşanan suda boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına temel dalış eğitimi etkinlikleri ve antrenman kampları başlattı. Ercümen ve Biała’nın 12 yaş üstü ve yüzme bilen katılımcılara yönelik gerçekleştireceği eğitimler, 12-14 Temmuz tarihlerinde Ayvalık’ta; 25-26, 27-28, 29-30 Temmuz ve 30 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında ise Kaş’ta gerçekleşecek.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde hâlâ her sene onlarca boğulma vakası yaşandığına dikkat çeken milli sporcu Şahika Ercümen bu eğitimleri, herkesin suda kendini rahat hissedebilmesi, acil bir durumda kendini kurtarabilmesi veya müdahale edebilmesi amacıyla planladıklarını dile getiriyor.

“Ayrıca ülkemizden yeni başarılı sporcular çıkması en büyük gayem. Yaz boyunca Ayvalık ve Kaş’ta eğitimlerimiz devam edecek” şeklinde konuşan Şahika Ercümen ile Emilia Biała’in gerçekleştireceği 2 günlük eğitimlerin sonunda katılımcılara uluslararası bir sertifika da verilecek.

BURCU GÜNEŞ UFO İLE POP MÜZİK REKABETİNDE BEN DE VARIM DİYOR

Söz ve müziği Burcu Güneş’e ait eğlenceli ve sıra dışı şarkının düzenlemesini ise Mustafa Ceceli yaptı. 

Dünya soundların kullanıldığı şarkının video klibinin de dünya standartlarında olmasına özen gösterildi. 

Ön hazırlıkları aylarca süren çalışma, Antalya’da çekildi. 

Fantastik komedi tarzında, yönetmenliğini Can Sarcan’ın yaptığı klipte, Burcu Güneş’e geniş bir dansçı kadrosu ve yurtdışından gelen ekipler eşlik etti. 

Amara Dolce Vita’da yapılan çekimler, 60 kişilik prodüksiyon ekibiyle toplam dört günde tamamlandı.

GÜNÜN SÖZÜ:

EVRENİN GİZEMİNİ ANLAMAK İSTİYORSANIZ, ENERJİ, FREKANS VE TİTREŞİM CİNSİNDEN DÜŞÜNÜN.

NİKOLA TESLA