ASTRAL SEYHAT YAPALIM MI?

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Ruhunuz bedeninizin dışında olsa, bunun farkında olsanız fakat ölü olmasanız. Kulağa biraz ürpertici ve tuhaf geliyor değil mi? Spiritüalizm ve okültizm ile ilgilenenler yazının devamının nasıl gideceğini tahmin ediyorlar aslında. Konumuz astral seyahat. Hakkında bilgisi olmayanlar detayları öğrenmek için okumaya devam edebilirler. Astral seyahati tam olarak anlamak için öncelikle spiritüalizm ve okültizm kavramlarına da hakim olmalısınız.

Spiritüalizm, ruhçuluk demektir ve ruhani konuları kapsar. Dini anlamı öteki dünya ve sonsuzluk olarak nitelendirilebilir. Okültizm, gizli öğretilerin hayata geçirilmesi yönelik bir kapı açmadır. Görünenin ardındaki gerçeği ve yaşamın amacını açıklamaya yönelir. Fal baktırma, büyü vb gibi durumlar okültizm sınırları içerisinde girmektedir. Teozofi ise tanrı ve bilgi kelimelerinin birleşimi ile oluşmuştur.

Astral seyahat en ilgi çeken konular arasında yer alıyor. Astral seyahat bazı maddeler kullanılarak yapılır. Astral seyahat bedenin ruhtan ayrılması şeklinde tanımlanabilir. Astral seyahatin zararlı olup olmadığı günümüzde hala araştırılıyor. Astral seyahat yapmadan önce ön bilgi çok önemlidir. Astral seyahati yeni duyan kişiler, astral seyahat nasıl yapılır merak ediyor ve araştırıyor.

Astral Seyahat Nedir?

Astral demek kelimesinin kökeni itibari ile ruh anlamına gelir. Astral seyahat, ruhun canlıyken bedenden ayrılarak başka bir yere gitmesi olarak bilinir. Astral seyahat hem uyku halinde hem de uyanık olunan durumda gerçekleşebilir. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde ruhun yolculuk etmesine imkan sunan bir seyahat şeklidir. Astral seyahat, parapsikolojik kavram olarak dile getirilir. Tarihi ise, çok eski çağlara kadar dayanır.

Astral seyahati daha iyi bir şekilde anlamak için lucid dream kavramının da tam anlamı ile öğrenilmesi çok önemlidir. Lucid, rüyayı kontrol etme sanatı olarak da bilinir. Lucid dream, aynı zamanda astral seyahatin ilk evresi olarak da bilinir.

Astral seyahat, ruhun bedeninizden kısa bir süre için ayrılarak farklı bir boyuta taşınmasıdır. Ruhsal bir seyahat olarak da bilinen astral seyahat, fiziki ve bedeni olarak yapılabilecek bir seyahat değildir. Kısacası, varlığın vücuttan ayrılarak dolaşması şeklinde de bilinir. Astral seyahat sayesinde ruhun, ülkeler arasında ve hatta gezegenler arasında yolculuk yapılabileceği düşünülür.

Ruhunuz sizin gözetiminde bedeninizden ayrılabilir mi? Yolculuklar yapıp, istediği yere gidip sonra siz istediğiniz zaman bedeninize geri dönebilir mi? Astral seyahat bunu mümkün kılmaktadır, basit hali ile beden dışı deneyim olarak adlandırabiliriz. Astral seyahat kavramı spiritüalizm, okültizm ve teozofi ile ilgilidir.

Astral seyahatin mantığında bilinçli bir uyku hali vardır. Yani uykunuz geldi ve gidip uydunuz, tabii ki böyle bir durumda astral seyahat mümkün olmaz. Ruh, bedenle ilişkisini tamamen kesmeden, (belirtildiğine göre ruh bedene gümüş bir kordon ile bağlı olur ve kordon koparsa ölüm gerçekleşir) başka bir şehre, ülkeye, kıtaya hatta galaksilere gitmek mümkün. Fiziksel nesneler yani duvar ya da kapılar bir engel teşkil etmiyor. Rüya görmenizden tek farkı, rüyanızda bilinciniz kapalı bir haldedir ancak astral seyahate bilinciniz yerindedir.

Astral Seyahate Hazırlık

İnsan bilinci alanında en önde gelen araştırma kuruluşlarının kurucusu olan The Monroe Institute ismi The Monroe, 1971 senesinde astral seyahatin nasıl yapılması gerektiğini anlattığı “Bedenin Dışına Yolculuk” ismini verdiği çalışması ile inceledi. Bu çalışmada yer alan adımlar ise:

Öncelikle hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlamanız gerekir.

Bir hipnoagogik duruma girmeli ya da yarı uykuya dalmanız gerekir.

Fiziksel duyum üzerinde zihinsel duyuma öncelik tanıyarak durumu derinleştirmeniz gerekir.

Ortamınızdaki, titizlikle ortaya çıkan bir durumda belirgin bir titreşimin olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Titreşimi fiziksel olarak bedeninizde uygulamanız gerekir. Bu titreşim ile rahatlamanız gerekir. Bunun amacı ise, ince gövdeyi nazik bir şekilde fiziksel bedenin dışına sallamaktır.

Gövdeyi ve uzuvları terk etme konusundaki düşüncelerinize odaklanmanız gerekir ve her seferinde bir kere daha yapmaya çalışmalısınız.

Astral Seyahat Teknikleri

Astral seyahate hazırlık aşamasında çok fazla teknik bulunuyor ve bu teknikler zihninizi ve vücudunuzu rahatlatmaya yardımcı olarak kolay bir geçiş sağlıyor.

Nefes Tekniği: Normal hayatınızda doğru nefes almayı öğrenmelisiniz. Sadece ciğerlerinizi kullanarak değil, diyaframınızı kullanarak nefes almalısınız. Nefesinizi aldığınız sürede verin. Yani 5 saniyede nefes alıyorsanız, nefesinizi geri vermenizde 5 saniyede olsun. Bu sayede gevşeyebilir ve bilincinizi kandırarak uyku haline hızlıca getirebilirsiniz.

Gevşeme Tekniği: Gergin bir vücut ile astral seyahate çıkamazsınız. Doğru nefesler ile bedeninizi gevşetebilirsiniz, ancak bunu spor ile de desteklemeli ve her kasınızı tanımalısınız.

Korunma ve İmgeleme Tekniği: Seyahat edebilmeniz için ruhunuzun vücudunuzdan ayrıldığını hayal etmeniz gerekiyor. Bu esnada korkmamalısınız. Korku endişeli düşüncelere yol açar ve korunma mekanizması devreye girerek ruh bedene geri dönüş yapar. Bu nedenle konsantre olabileceğiniz en iyi konumda olmalısınız.

Rüya Günlüğü: Gördüğünüz rüyaları not etmelisiniz hem de tüm ayrıntıları ile. Astral seyahate çıkmadan önce rüyalarınızı kontrol edebilmeyi öğrenmelisiniz. Yani “Lucid Rüya” görmelisiniz. Lucid rüya, rüyada olduğunuzun bilincine vararak rüyanızı kontrol etme durumudur ve bir nevi astral seyahatin ilk adımıdır.

İp Tekniği: Ruh ve bedenini ayırırken zorlananlar için bir teknik olduğunu iletebiliriz. Gökyüzünden aşağıya sarkan bir olduğunu hayal edin ve elinizle tutarak ruhuzun yavaş yavaş ayrıldığını hissedin.

Karanlık Hücre Tekniği: Kendinizi karanlık bir yere kapatılmış olarak düşünün, çok küçük bir yerde ışık olduğunu hissedin ve ışığa ulaşmak için yavaş yavaş merdiveni tırmandığınızı düşünün. Astral seyahat konusunda size yardımcı olacaktır.

Tek başına yapmayınız, bir uzmanından destek alınız.

 

GÜNÜN SÖZÜ: GELECEK GELDİ