YILIN KORKU FİLMLERİYILIN KORKU FİLMLERİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Scream filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor.

Uuuu korktummm

Scream (Çığlık)

Gösterim tarihi: 14 Ocak

Scream filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor. 25 yıl önce korkunç cinayetlerle çalkalanan Woodsboro kasabası, yeni bir katille karşı karşıyadır. Hayalet maskesini takan katil, kasabanın kanlı geçmişine ait sırları yeniden canlandırmak için bir grup gencin peşine düşer. 

Fresh 

ABD gösterim tarihi: 20 Ocak (Türkiye gösterim tarihi belirsiz)

Fresh'in kendisini ve sorunlu kız kardeşini geçindirebilmesi için işe ihtiyacı vardır. Alkolik olan babasından bu zamana kadar satranç öğrenmek dışında hiçbir şey almamıştır. Kararlılığı ve zekası sayesinde girdiği işte patronunun güvenini kazanan Fresh, çok hoş olmasa da devamlılığı olan bir düzene girer. Fakat eski sınıf arkadaşının öldürülmesine yanlışlıkla tanık olunca kendisi de hedef haline gelir.

Orphan: First Kill

ABD gösterim tarihi: 28 Ocak (Türkiye gösterim tarihi belirsiz)

Estonya’da bir psikiyatri kliniğinde yatan Leena Klammer, uzun süredir kaçmayı planlar. Sonunda amacına ulaşan Leena, varlıklı bir ailenin kızı rolüne bürünerek Amerika’ya seyahat eder. Ancak Leena’nın artık "Esther" olduğu yeni hayatında planlamadığı durumlar vardır. Bir anne, çocuklarını korumak için Esther’in karşısına dikilecektir

ALTIN KEMER’Lİ ORHAN KARALİOĞLU

9 yaşından beri Taekwondo, Boks, Karate (kyokushin) ve Muay thai gibi spor dalları ile ilgilenen Almanya Berlin doğumlu Türk milli sporcu Orhan Karalioğlu, WBC Gold Champion'u olarak altın kemer sahibi unvanını alan tek Türk oldu. Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleşen WBC Gold Champion'da ağır siklette ringe çıkan Orhan Karalioğlu, rakibini 1. raunda yüksek tekmeyle nakavt ederek altın kemerin sahibi oldu. Milli sporcu bugün Kayışdağında Golden Glory İstanbul markasının Türkiye'deki tek temsilcisi olarak hem spor salonu işletiyor hem de dövüşmeye devam ediyor.

YILIN EN HİCİVLİ FİLMİ: NALAN

Yılın ilk film galasına geçtiğimiz akşam katıldım. Kokteyl ile başlayan gala gecesi uzun zamandır özlediğim gala geceleri gibiydi. Filmi neşelenmeye ihtiyaç duyduğumuz günlerde hem eğlenceli hem düşündürücü... Gelelim filme filmde usta oyuncu Bülent Alkış oynuyor. Bülent Alkış’ın dünden bugüne yer alan projeleri her zaman ilgimi çekmiştir. Sanata adanan bir ömür var ortada. Filme gelecek olursak... Yapımcılığını Ertuğrul Fındık'ın, ortak yapımcılığını Eren Dişli'nin üstlendiği Two Yapım imzalı filmin yönetmen koltuğunda ise senaryoyu da kaleme alan Fatih Mutlu oturuyor. Bülent Alkış, Açelya Topaloğlu Sergen Deveci'nin yanı sıra Berna Koraltürk, Bahtiyar Engin, Birsen Dürülü, Taha Ünal ve Hünkar Nihal Konar'ın izleyici karşısına çıkacağı film, 7 Ocak'ta vizyona girdi. Sabah programı sunucusu Nalan Kazak, bir kaza sonrası 2 yıl ara verdiği programına yeniden başlar. Canlı yayınlanan programda farkında olmadan düşündüğünün tersini söyleyen sunucu, övmek istediği birine hakaret eder, öfkelendiği zaman ağzından hoş sözler dökülür. Nalan, içinde bulunduğu tuhaf durumdan kurtulmak için rapçi Talat'ın, ekip arkadaşları yönetmen Ece, doktor Dündar, din alimi İsa, aşçı Meral, youtuber Sarper ve oyuncu Filiz'in desteğine ihtiyaç duyacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ: SANATA EVET