ANILARDA DÜN GİBİ

Geride bıraktığımız hafta önemli bir olayın; Türk basınının ve Türkiye'de gazeteciliğin gelişmesinde önemli bir yer edinmiş, usta bir gazetecinin ölüm yıldönümüydü.

Pazar 14 Mart 2021 03:00
UNUTMUŞTUK GOOGLE HATIRLATTI, DIŞİŞLERİ DE GEREĞİNİ YAPTI..

"Yaklaşık iki asırdır kendi hikayelerimizi ve masallarımızı unuttuk. Başkalarının masalları içerisinde kendimize bir yer aradık. Başkalarının kahramanlarını kendi kahramanlarımızla karşılaştırıp, bizim niye böyle kahramanlarımız yok diye adeta kendi kendimizi kahrettik."

Pazar 07 Mart 2021 03:10
'CUMHURBAŞKANI BABAM BENİM İÇİN FAKÜLTE AÇTI'

İletişim profesörü Brian McNair (*), özellikle siyasi konular üzerine analiz yapan gazeteciler için "political pundit" ya da "journalist as pundit" terimini kullanır.

Pazar 14 Şubat 2021 03:00
"REKTÖR PARA BULAN KİŞİDİR"

Yeni yılın ilk günlerinden bu yana süregelen tartışmalar arasında, Boğaziçi'nin öznesi olduğu, çok da öne çıkmayan satır arası gelişmeler de yaşandı:

Cumartesi 06 Şubat 2021 00:00
SOSYAL MEDYA DERSLERİ ŞART

Sosyal medya tartışmaları ile başlayan hafta, Biden'ın yemin töreni -öncesi ve sonrası- yansımalarıyla biter derken; son anda yazar Abdurrahman Dilipak'ın başlattığı iddia edilen "aşı karşıtı harekât" ve Bilim Kurulu üyelerinin 'Komplo teorisi' yaklaşımları gündemde ilk sıraya yükseldi.

Pazar 24 Ocak 2021 02:55
ALPAN OLMASA BOĞAZİÇİ ODTÜ'NÜN BİR PARÇASIYDI

Boğaziçi'nin kuruluşunun pek söz edilmeyen bir hikayesi daha var. Okulun kayıtlarında (en azından açık olanlarda) yer bulamayan.

Pazar 10 Ocak 2021 00:00
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NİN BİLİNMEYEN KURULUŞ ÖYKÜSÜ

Birçok yazar ve aydın toplumsal hafızamızın zayıf olduğunu ve birkaç yıl gerisine dahi gitmediğinin altını çizer durur, uzun yıllardır.

Cumartesi 09 Ocak 2021 00:00