TÜRKİYE VE ERDOĞAN DAİŞ'İN ANA HEDEFİ

İlnur ÇEVİK 30 Haz 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
İşte yine DAİŞ ve yine katliam… Bu sefer adres İstanbul Atatürk Havalimanı, bilanço: 41 ölü, 293 yaralı… Bunlara ilave 3 ölü terörist.

İşte yine DAİŞ ve yine katliam… Bu sefer adres İstanbul Atatürk Havalimanı, bilanço: 41 ölü, 293 yaralı… Bunlara ilave 3 ölü terörist. Türkiye DAİŞ terörünün hep ana hedefi… Şu ana kadar dört canlı bomba saldırıları ve onlarca şehit… Neden? Çünkü DAİŞ’in cahil kitlelere İslam diye yutturmaya çalıştığı yalanları boşa çıkaran gerçek İslami yüksek değerleri, güzellikleri ortaya koyan bir Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan var. Erdoğan İslam’a sahip çıkan, onu yücelten ve onun barış, esenlik ve merhamet mesajlarını veren ender dünya liderlerinden birisi. Türkiye’nin politikaları da bu eksen etrafında belirleniyor. Yoksa kim 3 milyon Suriyeliye kucak açar, hangi millet liderinden aldığı ilhamla Ensar ruhuyla bu insanlar için 20 milyar dolar harcardı?

İşte bütün bunların karşısında DAİŞ ve hurafeleri var. Batının bunu iyi görmesi lazım… Gerçek İslami değerleri savunan Erdoğan’a düşmanlık edenler DAİŞ’in ekmeğine yağ sürüyorlar. Türkiye-İsrail ilişkilerini normalleştirmek için anlaşma mı imzaladı? O zaman vur Türkiye’ye… Neden? Çünkü Türkiye bu anlaşma ile Filistin halkının hamisi olduğunu, o insanlara kol kanat gerdiğini gösteriyor. Türkiye oraları imar edecek, yardım sağlayacak, su ve elektrik sağlayacak. Hâlbuki onların aklı “Filistinliler işkence çeksin, bilensinler ve onlarda DAİŞ saflarına katılsın” diye çalışıyor.

Bunun yanında Türk-İsrail işbirliği demek DAİŞ’e karşı istihbarat ve ortak teröre savaş demek. Bunları hazmedemiyorlar. Bir de işin içinde Rusya var. Türkiye Rusya ile arayı düzelme yolunda hızlı adımlar attı ve Cumhurbaşkanı Vladimir Putin anında dostluk elini uzattı. Rus turistler üzerindeki Türkiye’yi ziyaret yasağı kalktı, ticaret normale dönecek ama daha önemlisi iki taraf “kararlı bir şekilde terörle ortak mücadele” kararı aldı. Putin Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde ortak ticaret hacminin çok zarar gördüğünü ve bunun hızla düzeltilmesi gerektiğini söylüyor ama daha da önemlisi bu DAİŞ problemine ortak eğilelim diyor… Yani DAİŞ bizimle dalaşıyor ama yakında çok pişman olacaktır…