TARAFTAR ŞOV YAPTI...

Burhan AKDAĞ 15 Mar 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
 Ben Beşiktaş'tan Bayern Münih karşısında bir mucize beklerken, Şenol hoca mucizeyi kadroyu yaparken gerçekleştirmiş.

Canı sağ olsun Şenol hocam, Bayern Münih maçını kafasında çoktan bitirmiş. Aklı hafta sonu oynanacak İstanbul derbilerinde. Haksızda sayılmaz, hafta sonu Süper Ligde bu hafta sonu ilk dört sıralama büyük bir ölçüde değişebilir. Bu yüzden Şenol hoca gözle görülür bir rotasyona gitmiş.

Kaleyi Tolgay’a teslim ederken boy ortalaması düşük olduğu bir defans ile Bayern’i durdurmaya çalıştı. Forvette ise Mustafa Pektemek ve Love birlikte Beşiktaş’ın gol umutları olarak sahadaydı. İlk yarı bu gol umudumuzdan hiç bir gol teşebbüsü göremedik...

Bayern Münih İstanbul’da turistik bir geziye geçmiş gibi rahattı. İstediği gibi topunu oynuyordu. Bu rahatlığa Beşiktaş uydu sayılır. Etkili bir futbol oynamaktan çok uzaktı. İlk golü 18 dakikada kalemizde görünce bütün mucize düşüncelerim alt üst oldu. Mucizeden vazgeçtim yenilmemezlik serimizi sürdürmek için hiç olmazsa beraberliği yakalamak lazımdı. Ne yazık ki ilk yarı böyle bir çabayı bizim çocuklarda göremedim.

İkinci yarıya inşallah bir golle başlarız diye kendi kendime telkinde bulunurken, golü attık ama ne yazık ki kendi kalemize.

Skor bir anda iki farka çıktı. Bayern karşısında bu iki farkı kapatmak çok zor tabii. Şenol hoca oyuna müdahale etmek için Tolga’yı Atiba ile değiştirdi. Beşiktaş’ın aşk çocuğu Love hiç etkili olamadığı bu maçta topa vurmanın çok zor olduğu bir pozisyonda Beşiktaş’ın golünü attı. Love bile bu gole çok şaşırdı. Topa dokunmanın bile çok zor olduğu anda son bir hamle ile topu adeta dürttü. Top seke seke Bayern ağlarına gitti. Golden sonra Beşiktaşlı futbolcularda gözle görülen bir hareket başladı. Rakip kaleye daha daha çabuk gidebilmek için pozisyona girmek için oyunu hızlandırdılar. Sekerek oynayan Love yerini Babel’e bırakırken, Lens ise Talisca ile yer değiştirdi.

Tamam takım havasını buluyor, beraberliği kurtarıyoruz derken bu kez 3. golü kalemizde gördük.

Rakip Bayern Münih’e söylenecek bir şey yok. Adamlar iki maçta 8 gol attılar yarı finale çıktılar. Ancak bir gerçek var ki, tüm dünya Beşiktaş taraftarını bir kez görmüş oldular. Bayernli futbolcular, İstanbul’a gelmeden önce yaptıkları röportajlarda hemen hemen hepsi Vodafone Park’taki atmosferi çok merak ettiklerini söylüyordu. Vodafone Park’ı dolduran Beşiktaşlı taraftarlar inanılmaz bir keyif verdi. Bir futbol takımının nasıl destekleneceğini konusunda adeta ders verir gibiydiler. Bayern’in yedek kulübesi maçtan çok Beşiktaş taraftarını takip etti.

Beşiktaş, Şampiyonlar Liginden elendi ama bugüne kadar o kadar güzel bir mücadele verdi ki. Mağlup olmadan guruptan çıkması, deplasman galibiyetleri futbol dünyasını şok etmişti..

Avrupa arenası bitti. Artık, Süper Lige adapte olup şampiyonluk ipini göğüslemek gerekiyor...

Bu hafta sonu ligde her şey olabilir. İstanbul’da bir derbi haftası yaşanacak. Bu derbi haftasını kazasız geçiren şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönmüş olacak...