QUARESMA FARKI..

Burhan AKDAĞ 08 May 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
İki kanadı kırık Beşiktaş, Kayserispor maçında bozulan moralleri biraz olsun yerine getirmek için sahadaydı. Zemin her zamanki gibi muhteşem, havada sanki Beşiktaş gibi moralsiz sürekli yağdı.

Bu hafta Beşiktaş’ın rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe. Beşiktaş’ın hakem yardımı ile aldıkları üç puanlardan sonra Beşiktaş’ta ümitler biraz daha soğudu. Ancak futbol bu, ne olacağı hiç belli olmaz son saniyeye kadar Beşiktaş’ın bu mücadeleyi bırakmayacağı kesin. Ne var ki maç yöneten hakemlerin Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında verdikleri kararları görünce şampiyonluk ihtimalinin çok uzaklarda olduğunu apaçık ortada.

Her neyse hiç önemli değil Beşiktaş tüm dünyaya örnek oldu. Beşiktaş’ın hükmen galip gelmesi gereken maçın tekrar edilmesini protesto ederek sahaya çıkmayarak belki de dünyada bir ilk gerçekleştirdi. Beşiktaşlılık duruşu açısından bu karar çok önemliydi.

Kayserispor maçı gerek oyuncular açısından gerekse taraftarlar açısından böyle değişik duygular içinde başladı. Şenol Güneş her zamanki gibi kadrosunu sahaya sürmüş sakat Negredo’nun yerine Love şans bulmuştu. Bana kalsa Kanada’dan transfer ettiğimiz Larin’i oynatırdım. Bir maçta şans buldu girdi golünü attı. Beşiktaş’ta bence Love aşısı tutmadı.

İlk yarı Beşiktaş’ın her zamanki gibi baskısı altında oynandı. Forvet oyuncuları golleri kaçırınca, defans oyuncuları devreye girdi. Önce Tosiç, daha sonra Adriano golleri Beşiktaş’ın ilk yarıdaki iki golünün mimarı oldu.

Bu arada Queresma’ya değinmeden edemeyeceğim. Süper ligde, hatta Avrupa’da böyle bir oyuncu yok. Tosiç’e verdiği gol pasını bir çok sporcu idmanda dahi yapamazken, Querasma maçın her anında, en zor anda dahi rahatlıkla yapabiliyor.

İşte Querasma’nın bu kışkırtıcı futboluna biraz da şov katınca ortaya baştan çıkaran bir futbol çıkıyor. Queresma bu hareketlerini hemen hemen her maçta deniyor, futbol camiası bu baştan çıkaran futbolu hayranlıkla izliyor. İşte bu Quaresma farkı...

Maçın ikinci yarısı ilk yarıyı aratmayan bir futbol ile devam etti. Yağmur yağmaya devam ederken, Beşiktaş gol kaçırmaya devam etti. Maçın ilk golünü atan Tosiç yine ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

90 dakika Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğü ile bitti. Maç sonu görülmeye değerdi. Futbolcular ve sahada kalarak tribünleri tek tek gezdiler. Maç öncesinde taraftar git demeden gitmem diyen Şenol Güneş şampiyon olmuş bir takım gibi taraftarları ile kucaklaştı. Beşiktaş taraftarı Şenol Güneş’in yanında olduğunu bir kez daha gösterdi...