Vakıf Katılım web

PISIRIK YÖNETİM…

Burhan AKDAĞ 20 Oca 2023

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Tek maç eleme sistemi ile yapılan bir karşılaşmada sahada mücadele eden iki takımın taraftarının olması gerekmiyor mu?

Beşiktaş Türkiye kupasından elendi, sezonun en heyecanlı maçlarından birisi 120 dakika sürdü, tur atlayan penaltılar ile belli oldu. Ankaragücü penaltılar ile tur atladı… Hafta içi olmasına rağmen tribünler hınca hınç Ankaragücü taraftarı ile dolu, Beşiktaş’ın 1 taraftarı yok!

Tek maç eleme sistemi ile yapılan bir karşılaşmada sahada mücadele eden iki takımın taraftarının olması gerekmiyor mu?

Modern ülkelerde bu tür maçlar her iki takımın taraftarının olduğu stadlarda oynanıyor. Olması gereken de bu.. Ancak futbol federasyonu Beşiktaş ve Ankaragücü takımlarının arasında yaşanan husumet nedeni ile Beşiktaş taraftarının maça alınmasını yasakladı.

Aynı uygulama Galatasaray’a uygulanabilir miydi ASLA.

Fenerbahçe’ye yapılır mıydı ÇOK ZOR.

Bu uygulama sadece Beşiktaş’a yapılırdı. ve YAPILDI

Çünkü Beşiktaş yönetim kurulu tarihinin en PISIRIK YÖNETİMİNE sahip…

Bir Beşiktaş’lılık duruşu vardır,

Beşiktaş’lılık duruşu kesinlikle PISIRIKLIK değildir..

Futbolcular sahada 120 dakika ter dökerken sizde masada ter dökeceksiniz. Bu maça taraftaranızı sokacaksın. Eğer sokamıyorsanız, ya İSTİFA edeceksiniz, yada takımı SAHADAN ÇEKECEKSİNİZ, o maça çıkmayacaksınız.

Fikret Orman’ı sevmem ancak bir hareketi varki tarihe geçkiştir. Tekrarlanan Fenerbahçe Beaşiktaş maçına taraftar baskısından konrktuğu için takımı göndermedi. Beşiktaş Fenerbahçe maçına çıkmamış Türkiye’de bir ilk yaşanmıştı..

MEVCUT PISIRIK yönetimden eğer taraftarı tribüne sokamıyorsa, takımı da sahaya sokmamasını isterdim…

Federasyon iki takım taraftarı arasında husumet olduğunu söylemesini biliyor, ama buna göre davranmasını hatta bu şartlara göre önlem almayı hiç gerekli görmemiş.

Tek maç olan bu maçın tribünlerinin yarısında Beşiktaş taraftarı olmalıydı. Federasyon, Ankara valiliği hatta içişleri Bakanlığı buna göre önlemini almak zorundaydı.

Bu önlemi almak o kadar basit ki gerek görmediler, Nasıl olsa Beşiktaş’ın PISIRIK YÖNETİMİNden bir tepki gelmez diye.

Bu arada futbol federasyonunda ne dolaplar döndüğünü spor medyasından okuyor ve dinliyoruz.

Federasyon töhmet altında kalmamak için elini masaya vurup bu maç seyircili oynanacak demeliydi. Diyemedin mi o zaman karşılaşmayı iki maçlı yapacaktı, olmadı mı seyircisiz oynanmasına karar verecekti, yine olmadı mı, Bursa hariç tarafsız bir şehirde bu maçı oynatacaktın…

Mevcut futbol federasyonu böyle bir şey yapabilir miydi, asla yapamazdı. Eğer yapacak olsalardı ligde oynanan Ankaragücü Beşiktaş maçında sahada yaşananlar sonrasında bir şeyler yaparlardı. Korkularından 3 maymunu oynadılar. halen dahi oynamaya devam ediyorlar...

PISIRIK YÖNETİMİN bana göre yapması gereken bir şey var, TÜRKİYE FUTBOL FEDARASYONU’NU önce UEFA’ya hatta FİFA’ya şikayet etsinler.

Ankaragücü ile oynan lig ve kupa maçında yaşananları paylaşsınlar.

Bu PISIRIK YÖNETİM böyle bir şey yapar mı?

Gerçi rüyamda görsem inanmam ama Bellide olmaz..

Başkanın LAZ damarının tutmasını beklemekten başka çaremiz yok…