İSLAM ÜLKELERİ DÖNEM BAŞKANLIĞI

İlnur ÇEVİK 15 Nis 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin yani G-20'nin dönem başkanlığını Antalya'da yapılan mükemmel bir zirve ile tamamladı ve her alanda dünya meselelerine hakim olduğunu ve bizlere has yaratıcılıkla küresel sorunlara gerçekçi ve pratik çözümler getirebileceğini gösterdi.

Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin yani G-20’nin dönem başkanlığını Antalya’da yapılan mükemmel bir zirve ile tamamladı ve her alanda dünya meselelerine hakim olduğunu ve bizlere has yaratıcılıkla küresel sorunlara gerçekçi ve pratik çözümler getirebileceğini gösterdi. Aylar sonra bu sefer Türkiye İstanbul’da İslam ülkeleri liderlerini bir zirvede ağırlıyor. Dünyanın sorunları çok ve aşılması gerçekten güç ama imkânsız değil. Buna karşılık İslam ülkeleri ciddi ve sinsi bir Haçlı tehdidi altında ve bir gizli el Müslümanları birbirlerine kırdırtıyor. Yani Haçlı tehdidi dışardan ama İslam’ı yok etme planı bizzat Müslümanlar kullanılarak uygulanıyor ve maalesef şu anda başarılı. İşte bu ortamda Türkiye bu zirve ile Müslüman ülkelerin kurduğu en yüksek ve yetkili kurum olan İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı oluyor. Bu gibi bir dönemde Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin oluşu ise Müslüman dünyası için büyük talih. Yani bu büyük tehlikeler ortadayken ve İslam tarihinde en ciddi tehdit ile karşı karşıya olduğu bir dönemde Erdoğan gibi İslamiyet’i koruma ve kollama görevini en ciddi bir şekilde ele alacak bir liderin var oluşu herhalde Cenap-ı Allah’ın bir lütfu. İslam dünyasının hali ortada… Ateş her yeri sarmış durumda. İslam medeniyetinin kaleleri, Bağdat, Şam hatta Kahire bile çöküyor. 

Bir tarafta aramıza fitne sokan Haçlılar Şii-Sünni fay hatları ile oynuyor öbür taraftan El-Kaide ve DAİŞ gibi terör örgütleri türetilerek İslam’ın adı teröre bulaştırılıyor. O da yetmiyormuş gibi bütün bunların yarattığı algı operasyonları ile Batıda Müslüman düşmanlığı ve İslamofobya hızla yayılıyor. İşte böyle bir zamanda bunlara karşı mücadele edecek bir önder ülke ve lider lazım. O da Türkiye ve Erdoğan… Ama bunu Türkiye’nin yalnız yapması imkânsız… Burada Suudi Arabistan’a, İran’a ve hatta Mısır’a ve bütün İslam liderlerine görevler düşüyor. Türkiye’nin dönem başkanı olarak koordinesinde bu mücadele etkin bir şekilde verilir. Elimizde Diyanet gibi nimetler var. Ama bütün bunları gören o Haçlı eli rahat durmayacaktır. Türkiye’yi karıştırıp onu İslam için mücadele etmede etkisiz bırakmaya çalışacaktır. İşte burada insanımıza da görevler düşüyor. Tuzaklara düşmeyelim…