HDP ÇARPIŞARAK MECLİS'TEN ÇEKİLİYOR

İlnur ÇEVİK 30 Nis 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir seferlik toplu olarak kaldırılması için gereken Anayasa değişikliği için Meclis'te düğmeye basıldı ama iş orada kalmış gözüküyor…

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir seferlik toplu olarak kaldırılması için gereken Anayasa değişikliği için Meclis’te düğmeye basıldı ama iş orada kalmış gözüküyor… HDP’liler işlerin ciddileştiğini anladılar ve Meclis’i kavga ve gürültüyle çalışmaz hale getirip dokunulmazlıkların kaldırılmasını yavaşlatmaya çaba gösteriyorlar…PKK’nın dümen suyuna gitmeye alışan ve hatta onun artık bir militan siyasi uzantısı haline gelen HDP belli ki TBMM’den çarpışarak çekilecek.

HDP’li milletvekilleri her Meclis oturumunda kavga çıkarıyorlar. Bunu şimdi de Meclis Anayasa Komisyonu’na taşıdılar… Yani PKK’nın sokaklarda, dağlarda yaptıklarını bu milletvekilleri Meclis’te yapıyorlar… O kadar ki Meclis’te yaralanan ve ambülansla hastanelere kaldırılan milletvekilleri bile var…Dokunulmazlıklar kaldırılınca kendilerine de dokunulacağı paniğine kapılan Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları ise yavaş yavaş bu anayasa değişikliği anayasaya aykırı deyip yan çizmeye başladı ama o da HDP’li milletvekilleri de korkunun ecele bir faydası olmadığını biliyorlar.

Onun için HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş apar topar ABD’ye gitti. Amerikalılardan ne umuyor belli değil ama PKK’nın uzantısı PYD’yi kollayan ABD Dış İşleri Bakanlığı Demirtaş’a yardım etmeye çalışacaktır. Ama artık PKK’nın da, HDP’nin de ve PYD’nin de gerçek yüzleri Washington’da bile ortaya çıkıyor… ABD Senatosunda komisyon çalışmaları sırasında Amerikalı Senatör Lindsey Graham ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ı çok terletti ve PKK-PYD bağlantısını ABD yönetimine kabul ettirdi… İstemeye istemeye Carter PKK’nın terör örgütü olduğunu ve PYD ile ilişki içinde olduğunu ve ABD’nin PYD’ye ve onun silahlı kanadı YPG’ye destek verdiğini itiraf etmek zorunda kaldı. Senatör de “PKK’nın dostu PYD’ye silah veriyorsunuz buna Türkiye ne diyor?” diye sorunca Carter sus pus oldu… Buna karşılık ABD Dış İşleri Bakanlığı YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini yineledi. Yani evet biz onun PKK ile ilişkisini biliriz ama işimize gelmediği için terör listesine koymayız diyorlar… PKK ve HDP Türkiye’yi tehdit etmeye devam ediyorlar. Ama bunların hepsi çıkmaz sokak. HDP daha ehil ellerde olsaydı bütün bu rezillikler, bu acılar yaşanmazdı ama parti PKK’lıların eline geçince işte durum böyle oldu.