​AŞIKLAR ÜLKESİ İTALYA

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Amerika'nın iki bölgesini tanımıştım.

Geçtiğimiz hafta Amerika’nın iki bölgesini tanımıştım. Bu hafta Avrupa’da Akdeniz sahilleri boyunca uzanan keyifli kasabaları, büyüleyici güzellikteki plajları, Rönesans döneminden kalma çarpıcı sanat/mimari eserleri, Roma İmparatorluğu’nu da kapsayan köklü tarihi, dünyaca ünlü leziz yemekleri, modaya yön veren şehirleri ve daha neler neler.

1. ROMA

Yaklaşık 2800 yıllık tarihine Roma İmparatorluğu başta olmak üzere birçok krallığı, devleti, papalık yönetimini ve tarihi/dini öğeleri sığdıran Roma tam bir medeniyetler yuvası. Köklü ve ilgi çekici tarihi ile Avrupa’nın en turistik şehirleri arasında bulunsa da Roma’yı yalnızca tarihi değerlerle sınırlamak da mümkün değil. Roma köklü tarihi dışında gezginlere sanat, yemek, moda, alışveriş, performans etkinlikleri ve mimari adına da çok şey sunuyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde Roma’ya ait 45 eserin bulunması bile kentin dokusunu gözünüzde daha iyi canlandırmanıza yardımcı olabilir.

Belirttiğim tüm alanlarda dünya lideri kentlerden biri olan Roma’da doğal olarak gezilecek yerler listesi de oldukça kabarık.

Gezilecek Yerler

“Roma gezilecek yerler” listesinde bulunan yapı, eser ve bölgeler dünyaca ünlü olup, her yıl milyonlarca turisti cezbediyor.

Roma denildiğinde akla gelen ilk yerler arasında ise Kolezyum, Pantheon, Trevi (Aşk) Çeşmesi, Roma Forumu, Navona Meydanı, Vatikan Müzeleri & Sistina Şapeli ve Aziz Petrus Bazilikası bulunuyor. Roma’nın simgesi olan bu yerler ile sanatsal/tarihsel/kültürel şölen sunan daha birçok popüler nokta şehri turizm açısından çok renkli kılıyor.

Dikkat

Roma sezonda çok kalabalık bu nedenle uzun kuyruklarda beklememek için özellikle Vatikan Müzeleri giriş biletinizi önceden satın almayı unutmayın. Biletler özellikle sezonda haftalar öncesinde tükeniyor.

Nerede Kalınır?

Peki, Roma’da nerede kalınır, diye merak ediyorsanız ulaşım kolaylığı, gezilecek yerlere yakınlık, uygun fiyat, canlılık ya da sakinlik gibi birçok kriter baz alındığında çok sayıda seçeneğiniz olduğunu söyleyebilirim.

Roma’da tatil yapmak için tercih edebileceğiniz ideal konaklama noktaları arasında Tarihi Kent Merkezi, ekonomik/ulaşım açısından elverişli Termini Çevresi, tarihsel açıdan zengin Monti, çok sayıda alışveriş/restoran seçeneğinin yer aldığı Via Veneto, Roma ruhu ile çevrili Trastevere ve kültürel yönüyle ünlü Vatikan yer 

2. FLORANSA

Tarihle dolu, sanatla iç içe ve estetik detaylarla çevrili Floransa İtalya gezginlerinin gözde şehirleri arasında. Romantik ve sanatsal ambiyansı ile dünyaya ün salıp gezginlere unutulmaz anlar yaşatırken, dünyaca ünlü birçok yapı ile müzeye de ev sahipliği yapıyor.

Floransa özellikle bir Rönesans şehri olmasıyla öne çıkıyor. Rönesansın etkisini ve büyüleyici güzelliklerini en çok görüp, hissedebileceğiniz şehirlerden biri. Çoğu kişi için günübirlik bir gezi şehri olarak görülebilse de aslında çok sayıda güzelliği tam anlamıyla keşfedebilmek için şehre biraz daha fazla vakit ayırmanızda fayda var.

Kartpostallık manzaralarından, dünyaca ünlü meydanlarına, daracık nostaljik sokaklarından tarihi yer ve müzelerine kadar zengin bir gezi turu sizi bekliyor!

Gezilecek Yerler

Floransa gezilecek yerler listesi ile en ünlü İtalyan şehirlerinden biri olan Floransa’yı doya doya ve hakkını vererek keşfetmek mümkün. Floransa’ya gitmişken gezip görebileceğiniz popüler yerler arasında tarihi ve siyasi olaylara sık sık sahne olan şehrin ikinci büyük meydanı Signoria Meydanı başı çekiyor.

Ayrıca çehresi ile şehre ayrı bir güzellik katan Floransa Katedrali, zarif mimarisi ile ünlü Ponte Vecchio, ikonik sanat merkezlerinden Uffizi Galerisi, Rönesans sanatçılarından Michelangelo’ya atfedilen Piazzale Michelangelo ve Gotik-Rönesans mimarisinin güzelliğini gözler önüne seren Santa Croce Bazilikası da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Dikkat

Floransa seyahatinize çıkmadan önce Uffizi Galerisi giriş biletinizi geziniz öncesinde satın almayı unutmayın.

Nerede Kalınır?

Floransa’da nerede kalınır, sorusunun cevabı da gezginlerin en çok araştırdığı konular arasında. Floransa malum küçük ve düzenli bir şehir; dolayısıyla ulaşım hemen hemen her yerden oldukça kolay. Kentin hangi bölgesinde konaklarsanız konaklayın bu açıdan avantajlısınız.

Floransa’da konaklama için tercih edebileceğiniz ideal yerler arasında tarihi şehir merkezi Duomo ve Signoria Meydanı, şehrin doğusundaki Santa Croce bölgesi, merkez tren istasyonu bölgesi Santa Maria Novella/San Lorenzo ve nehrin öteki tarafında kalan Oltrarno bulunuyor.

GÜNÜN SÖZÜ: EY AŞK NERDESİN?