ANLATILMASI GEREKEN NE VARDI DA ANLATAMADIK?

İlnur ÇEVİK 01 Ağu 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Washington'da etkin bir Amerikalı dostum aradı ve "burada kafalar karışık kimse orada ne olduğunu anlamıyor" dedi.

Washington’da etkin bir Amerikalı dostum aradı ve “burada kafalar karışık kimse orada ne olduğunu anlamıyor” dedi. Almanya’da ciddi mevkilerdeki insanlar sanki burada bir şey olmamış gibi davranıp neredeyse darbe karşıtlığını hedef almışlar… Birileri bize “bu işi siz Batılılara anlatamadınız” gibi sözler sarf ediyor…

Peki, biz kanlı darbe girişiminin nesini insanlara anlatacaktık? Hepsi bu darbe girişimini an be an takip etmedi mi? Bunun kanlı bir darbe teşebbüsü olduğunu görmedi mi? Silahsız halkın tanklara, zırhlı başka araçlara, F-16’lere, atak helikopterlerine rağmen bir darbeyi alaşağı ettiklerini görmediler mi? İnsanlarımızın askerler tarafından silahla tarandıklarını, onlarca şehit verdiğimizi görmediler mi?

Batı basını bunları göstermedi mi? Kanlı bir darbe girişimi atlatılarak halkın Recep Tayyip Erdoğan etrafında kenetlendiğini bütün dünya görmedi mi? Peki, bir bunların nesini Batıya veya başkalarına anlatmamız gerekiyordu? Burada olanları bir daha gözlerine soksak ne değişecek? Ama karşımızdakilerde niyet kötüyse ve onlar bir şeyleri görmemezlikten gelmeye karar vermişlerse o zaman iş değişir.

ABD’de, Almanya’da kötü niyetli karşıtlarımızım olduğu çok açık. Onların FETÖ’cüler tarafından da dolduruşa da getirildiği malum. O zaman biz de pragmatik davranacağız. Madem bu dünya çıkarlar dünyası o zaman bizde onlara çıkarlarını hatırlatıp hatta o konuda onları hafif zora sokup kuyruklarına basıp netice alma yoluna gideceğiz. Gerçekler dünyasına hoş geldiniz!