AMERİKALI DİPLOMATLAR BAŞKA BİR GEZEGENDE MİYDİ?

İlnur ÇEVİK 03 Ağu 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Ankara'da halk 15 Temmuz 2016 gecesi çok kanlı ve korkunç bir gece geçirdi. Zaten en fazla zayiat da Ankara'da verildi.

Ankara’da halk 15 Temmuz 2016 gecesi çok kanlı ve korkunç bir gece geçirdi. Zaten en fazla zayiat da Ankara’da verildi. TBMM’nin bir kısmı yerle bir oldu! Külliye saldırıya uğradı! Özel Kuvvetler Karargâhı ve Ankara Emniyet Binası yok oldu! Halk sokaklarda tanklarla, askerlerle çatıştı! Atak helikopterleri ve jetler silahsız halka saldırdı! Alçaktan uçup ses duvarını aşan uçaklar Ankaralılara bütün gece terör estirdi!

Peki, bütün bunlar olurken ABD’nin Ankara büyükelçisi ve onula çalışan diplomatlar kendileri de bu barbarların yaptıklarını, Ankaralılara yaşattıklarını yaşamadılar mı? Bütün bunları birinci elden gözlemlemediler mi? O sırada bunlar başka bir gezegende mi yaşıyorlardı? Eğer bütün bunları bizlerle yaşadılarsa neden ülkelerine, neden ABD yetkililerine burada olup bitenlerin gerçek yüzünü bildirmediler veya bildirmiyorlar?

Bazı ABD medya organları ve Fetullah Gülen denen kişi Türkiye’de yaşanan faciayı “Hollywood senaryosu” olarak nitelendirdiklerinde neden Büyükelçisi John Bass çıkıp “ne senaryosu, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi” demiyor veya diyemiyor? Neden ABD diplomatları sus pus duruyor? İstanbul’da kanlı FETÖ darbesi vahşeti yaşanırken orada da hiç Amerikalı diplomat yok muydu?

Bu olayda tankları bedenleri ile durduran ve demokrasi destanı yazan Türk milleti ABD’de “bunları yaşadıkları Hollywood senaryosu” denilince çok ama çok rencide oluyor. Bu yapmaya ABD’de kimsenin hakkı yok. Biz onlara İkiz Kuleler Amerikalıların bir düzmecesiydi, orada El Kaide terörü falan yoktu, ölenleri de Amerikalılar kendileri öldürdü desek bu ABD’de nasıl karşılanırdı?