AKŞENER ANKARA'DAKİ SULH HUKUK HAKİMİNİ DE ŞİKAYET ETSİN...

İlnur ÇEVİK 03 May 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Tarafsız yargı hepimize lazım… Yani Paralelin hâkimleri bir şey diyecek, başka hâkimler başka şeyler söyleyecekler sonrada bu ülkede gerçek manada adalet arayacaksınız, bu tamamen trajedi.

Tarafsız yargı hepimize lazım… Yani Paralelin hâkimleri bir şey diyecek, başka hâkimler başka şeyler söyleyecekler sonrada bu ülkede gerçek manada adalet arayacaksınız, bu tamamen trajedi. Bir ülkede yargının nasıl yozlaştığını uluslararası hukuk derslerine koysalar Türkiye örneği buna çok güzel bir alan çalışması olarak bir numaralı örnek olur. Meral Akşener bar bar bağırıyor. MHP’yi ele geçirme planlarını şimdilik bozan hâkimlere ateş püskürüyor ve onları Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikâyet edeceğini söylüyor.

Ama her türlü fitne fesatla alındığı iddia edilen Ankara mahkeme kararı için kimleri HSYK’ya şikâyet etmek lazım acaba? Dernekler yasasına göre bir siyasi partiyi kongreye götürmek için kayyumlar atandığı zaman bunun gerçekleşmesi için Yargıtay sürecini beklemek gerektiğini bilmiyor mu Meral Hanım ve arkadaşları? Peki, bunu bile bile bir partiyi kongreye götürmeye karar veren bir hâkim için ne düşünmek lazım? Koca gerekçeli kararı bir saat içinde yazabilen bir deha için ne düşünmek lazım?  Kayyum heyetini MHP’de genel merkeze muhalif isimlerden oluşturan hâkim için ne düşünmek lazım?  Kararını açıkladığı zaman etrafında Gülen örgütüne yakın düzinelerle avukatın zafer çığlıkları atarak kutlandığı bir olayın kahramanı olan bir hâkim için ne düşünmek lazım? Bunu biz değil HSYK karar vermeli.

Önce MHP’li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kayyum niteliğinde 3 kişilik “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturdu ve partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi. Bu heyet ise kongreyi 15 Mayıs’ta toplamaya karar verdi. Akşener ve arkadaşları “bu iş bitti” derken evdeki hesap çarşıya uymadı ve Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri kayyum heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurdular. Mahkemeler kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edip kongre çağrısı da dâhil olmak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurdular.

İşte şimdi Yargıtay kararı beklenecek.

Akşener de diyor ki Ankara mahkemesinin aldığı karara nasıl olur da başka şehirlerin bir üst mahkemeleri karar verir… Hile yaparsan demokrasilerde çareler tükenmez… Ama esasında bu soruyu Meral Hanım bu işleri yozlaştıran Gülen teşkilatının hukukçularına soracak. “Nasıl kıydınız bu ülkeye?” diye soracak. Ve sonra Meral Hanım aynaya bakıp “ben bunlarla nasıl yola çıktım, ben ne yapıyorum?” diye kendisini sorgulaması lazım. Ama bütün bunlar maalesef hukuk düzenimizin ne hale geldiğini göstermesi açısından çok faydalı. İşte bunun için ciddi bir hukuk reformu ve yeni Anayasa lazım.