​6 AY ANNE SÜTÜ ŞART!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
İki yıllık profesyonel bebek emziren ve sık sık süt sağan bir anne olarak size özellikle söylemek istiyorum ki; Selen'ciğimin elindeki şişedeki sıvının anne sütü ile yakından uzaktan alakası yok.

Ahh canım Selen, ben seni köşemde güzelliğinle, şarkılarınla, programdaki başarınla yazmak istiyorum. Seni o kadar çok seviyorum ki, bu duruma hayretler içindeyim. Selen Görgüzel’in eline aldığı dandik bir plastik şişe içerisindeki, beyaz sıvının anne sütü olduğunu söyleyip kameralar karşısında içiyor olması, herkes gibi beni de dehşete düşürdü. Bebeği olan arkadaşıma sağdırdım diyorsun, hemen tüketmek lazım diyorsun ama Nişantaşı’nda elinde sallaya salla gösteriyorsun. Zaten iki yudumluk şişe, çoktan bitmiş olmalıydı… Neden bu gösteriş çabası, sen zaten çok başarılı bir kadınsın, buna ihtiyacın mı var?

İki yıllık profesyonel bebek emziren ve sık sık süt sağan bir anne olarak size özellikle söylemek istiyorum ki; Selen’ciğimin elindeki şişedeki sıvının anne sütü ile yakından uzaktan alakası yok. Ayrıca anne sütü gerçekten ilk 6 ay önemli, sonrasında o bahsedilen, yararı olan hiçbir vitamin kalmıyor, su ile eş değer bir sıvı oluyor. Ve o bahsettiğin kansere, hücrelere, gelişime iyi gelen süt, aslında anneden ilk gelen süt yani kolostrum. Yani yeni doğum yapmış annenin ilk birkaç gün sarımtırak gelen sütüne ihtiyacın var. Ayrıca plastik şişenin içeriğinde bulunan BPA; kanser türlerine, kısırlığa, hormon bozukluklarına ve gelişim bozukluklarına yol açabilen zararlı bir maddedir. Ayrıca doğaya olan zararlarını da biliyor olman lazım. Yani anne sütü kansere iyi gelir derken, elinde kanserojen bir şişe ile yaptığın gösteriş ne yazık ki sınıfta kaldı.

Kelimelerimi kırıcı olmadan titizlikle seçmeye çalışsam da gerçekten bizim ülkemizde ünlü olma kelimesi çok yanlış anlaşılıyor. Ama şunu söylemem lazım ki ilk altı ay anne sütü şart, gerisi artık ailenin yetiştirmesine bağlı gelişiyor. Bence siz siz olun arkadaşlarınızın sütlerine göz dikip minicik bebeklerin ihtiyacı olan gelişimi engellemeyin ve hakkına girmeyin.