Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 29.04.2024 17:31

Aslan Özer şikayeti sonrası mağdurlar çoğalmaya başladı!

İş dünyası, geçtiğimiz günlerde dolandırılma hikayesi ile çalkalanmış ve büyük bir vurgun olayları yaşandığı iddia edilmişti. Şikayetçi olan birçok mağdur ve iş adamı Aslan Özer, resmi makamlara başvuruda bulunduktan sonra kendisinden cesaret alan onlarca mağdur ortaya çıktığını açıkladı.
Aslan Özer şikayeti sonrası mağdurlar çoğalmaya başladı!

İngiltere'de yaşayan Eyüp Mermutlu isimli Türk, Kıbrıs, Gürcistan, Bulgaristan, Letonya, Monte Carlo ve İngiltere’de bulunan kumarhanelerde Türk ve yabancı vatandaşların yanına giderek kendisinin de kumarhane işleriyle ilgilenerek yüksek getiri vaadiyle dolandırıldığı ortaya iddia edilmişti. Kendisine yapılan suçlamaları reddeden Mermutlu, sonrasında onlarca mağdurun ortaya çıkmasıyla sessizliğe büründü. Resmi makamlara şikayette bulunan Özer, "Eyüp Mermutlu yatırdığımız paranın aylık olarak yüzde yüz getirisi olacağını ve ödeme yapacağını belirtti, maalesef bir süre sonra dolandırıldığımızı anladık ve ben şikayetçi oldum. Şikayet ve çıkan haberlerden sonra, onlarca kişi bana ulaşarak dolandırıldığını anlattı ve şikayetçi oldu" dedi. 

Sorulara yanıt yok!

Birçok mağdur ve beraberinde Özer, "Kendisi bizlere 300'den fazla çalışanının olduğunu söyledi, paraları aldıktan sonra hiç bir sorumuza yanıt alamadık. Bizlere şirketin adını, yerini ve aplikasyonunun adını vermedi, ayrıca mağdur olan herkes parasının nerede olduğunu sorduğunda kimseye bir cevap veremedi. Birçok ülkede suç duyurusu var, yakalandığı ülkeye ben ve diğer mağdurlar gidip gerekenleri anlatacağız, mahkemeler gerekeni yapacaktır" dedi.

"Hep birlikte üstesinden gelelim"

Yurt dışından birçok insan bana ulaşarak dolandırıldığını belirten Özer, "Gerekli makamlara şikayette bulunduk, birçok insan da şikayetçi olmaya başladı. Bahsettiğimiz paralar çok büyük, kendisi bu duruma öncü olduğum için bana iftira atmaya çalışıyor. Ben yargıya güveniyorum, eminin ne gerekiyorsa yapılacaktır. O kadar çok mağdur var ki, eminim ilerleyen günlerde hepsi daha da çok şekilde ortaya çıkacaktır. Mağdurlardan ricam bana ulaşmaları, birlikten kuvvet doğar. Bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz" dedi. 

Rakam gün geçtikçe büyüyor!

Ortaya çıkan ilk rakamın 15 Milyon Dolar olduğu iddia edilmiş ve devamının olduğu yazılmıştı. Basına yansıyan haberlerden sonra ortaya çıkan yeni mağdurların da dolandırıldığı paranın, 4 - 5 milyon Dolar olduğu öğrenildi. Konuyla yakından ilgilenen ve peşini bırakmayacağını belirten iş adamı Özer, "Mağdurlar birleştikçe bu durumun daha hızlı çözüleceğine inanıyorum. Ortada milyon dolarlar var, bu kadar kolay değil" dedi. Birçok mağdurun da kendisi gibi aynı durum içinde olduğunu öğrenen ve Mermutlu’ya 105 bin dolar Aslan Özer, "E. Ç. 38 bin dolar, İlker Yıldırım 10.000 dolar, Mathias Bouling 265 bin pound, Normunds Pranauskis, 265 bin pound, Euegen Dercatch 26 bin Dolar, Alexander Dimbovskis 225 bin pound, Tanja Sirotkina 35 bin Euro, Alexander Sirotkin 400 bin pound, Alina Rispayeva 28 bin Dolar, Tatjana Sirotkina 310 bin pound ve M.B. 114 bin pound kaptırmış. Şimdi şu soruları soruyorum. Eyüp Mermutlu’num bilinen yirmiye yakın mağdurdan aldığı bu paralara ne oldu? Nerede kullanıldı? Bahsettiği hangi aplikasyonu aktif hale getirdi?” Dedi