​YOL AYRIMI!

Aslı SERTDEMİR 19 Ağu 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Hatırlarsanız Angelina Jolie, son dönemde eski eşi Brad Pitt ile aralarındaki hukuk savaşı sık sık gündeme geliyordu.

Hatırlarsanız Angelina Jolie, son dönemde eski eşi Brad Pitt ile aralarındaki hukuk savaşı sık sık gündeme geliyordu. Ancak, Jolie kariyerinde yeni bir sayfa açmaya karar vermiş. Angelina, oyunculuk kariyerini bırakma kararı almış. Bu karara çok şaşıranlar olabilir… Ancak, Jolie yepyeni bir maceraya adım atıyor. Broadway'de, 'The Outsiders' adlı bir müzikalin yapımcılığını üstleniyor. Eski eşi Brad Pitt ile yaşadığı savaşın ardından böyle bir adım atması, Jolie'nin ne kadar güçlü ve kararlı bir kadın olduğunu da bir kez daha gösteriyor.  “The Outsiders”, S. E. Hinton'ın ünlü romanından ve Francis Ford Coppola'nın aynı isimli filminden uyarlanacak... Hani o unutulmaz 'The Outsiders' filmi vardı ya, Tom Cruise, Diane Lane, Rob Lowe, Patrick Swayze gibi efsane isimlerin yer aldığı. İşte o hikaye, Broadway sahnesinde hayat bulacak. Henüz hangi oyuncuların bu müzikalde yer alacağına dair henüz net bir bilgi verilmedi, ama isimleri heyecanla bekliyorum! Bu adım, Jolie'nin kendi markasına ve yaratıcılığına odaklanmak istediğinin bir yansıması gibi görünüyor. Oyunculuktan yapımcılığa geçiş yaparken, halkın gözünde zaten güçlü olan duruşunu daha da pekiştiriyor. Jolie'nin bu yeni macerasını yakından takip etmek ve neler başaracağını görmek için sabırsızlanıyorum!

İlginç kararlar…

Disney Plus; Atatürk dizisi hakkında aldığı berbat kararın ardından, tuhaf bir haberle daha gündemde… Disney, Nusret Gökçe'nin hayatını belgesel yapmaya hazırlanıyormuş. Disney Plus, artık masal karakterlerinden sıkıldı herhalde, şimdi de tuz atan bir fenomenin hayatını filme alacakmış.                                              İşin Aslı astarı; Nusret'in başarısını göz ardı etmek elbette mümkün değil. Ne de olsa Erzurum’dan çıkıp, dünya çapında üne sahip olmak herkesin harcı değil. Ama Disney gibi dünya devi platformun, bir kebapçının belgeselini yapması da acınası bir durum. Kainatta konu, içerik mi kalmadı? Bu kadar mı çaresizler? İleride Disney, Mickey Mouse ile Nusret'i aynı mutfağa koyup yemek programı yaparsa şaşırmayalım. Düşünsenize, Mickey Mouse Nusret'in tuz serpme numarasını öğreniyor. Beraber et mühürlüyorlar filan...   

Mağdureler…

Malumunuz dünya değişti! Her şey herkes internet ve sosyal medyaya teslim oldu. Oradan para kazanıyor… Oradan sosyalleşiyor, eğleniyor, sevgili hatta eş buluyor. Tabi ki bulana kadar başlarına gelmeyen kalmıyor.                                                                                                                                              Erkeklerin en büyük şikayeti photoshop! Fotoğraflarından bakıp beğendikleri kadının, yüz yüze geldikleri kadınla bambaşka çıkması en büyük hayal kırıklıkları. Amma velakin kadınlar da en az erkekler kadar bu durumdan şikayetçiymiş.  Erkeklerin de photoshop yaptıklarını… Göbeklerini yok edip, boylarını uzattıklarını, daha köşeli yüz hatları ve pürüzsüz ciltleri ile kadınları kandırdıklarını iddia ediyorlar. Sadece bu da değil… Erkeklerin sahte saatleri, kiralık arabaları, başkalarının evinin, teknesinin önünde verdiği milyarder pozları ile resmen bambaşka kimliklere büründüklerini de iddia ediyorlar. Yani hem fiziksel hem de duygusal dolandırıldıklarını iddia ediyorlar.