EKONOMİ KİME BÜYÜYOR?

Son dönemde ekonominin kime büyüdüğü tartışması var. Özellikle muhalefet bu argümanın arkasına geçmiş durumda. Toplum kesimlerinin büyümeden yararlanamadığı temel gündem meselesi. Bu tartışma liberal ekonomi modelinin tamamen yanlış anlaşıldığını göstermektedir.

Salı 16 Ekim 2018 02:20
İKİNCİ İSTANBUL YAKLAŞIMI

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 2001 krizinden sonra gündeme gelen ve uygulamaya konmasıyla ekonominin güçlenmesi için temel dinamiklerden birisini oluşturan bir uygulamayı yeniden gündeme getirdi. O dönemde kredilerin yapılandırılmasına ve firmaların finansal yüklerinin ötelenmesinde belirleyici olan uygulamaya İstanbul Yaklaşımı ismi verilmişti. Dünyanın diğer yerlerinde de bu tür aksiyonlar yaklaşım ismiyle adlandırılmıştır.

Salı 09 Ekim 2018 02:25
NE KADAR KAPİTALİSTİZ?

Türkiye'de toplum genel olarak bir şansızlığın içerisinde. Şöyle ki toplum kapitalistleşmede geç kaldı. Fark edince de hızlı gitmeye başladı. Ancak hızla kapitalistleşirken kapitalizmin sonuna yaklaştığını idrak edemedi.

Salı 02 Ekim 2018 02:30
KAMU HARCAMALARI

OVP açıklandı. Başarılı bir plan. Ekonomideki her aktör bu planı incelemeli ve plandaki öngörülere göre stratejilerini belirlemelidir.

Salı 25 Eylül 2018 02:30
STAGFLASYON

Durgunluk içinde enflasyon olarak tanımlanır. Zaten stagflasyonun (Türkçe: Durgun şişkinlik) sınırlarındaki ekonomi için son faiz artışı bir tür pekiştirme oldu. Liberal iktisadi sistemlerde en önemli üretim girdisi sermaye ise faiz sebep enflasyon sonuçtur.

Salı 18 Eylül 2018 02:25
TARIMDA KIYAMETİ KOPARMALIYIZ!

Borsa düzenleme ve piyasanın bir araya geldiği yerdir. Düzenleme standart demektir. Piyasa ise derinlik ve hacim özellikleri ile ifade edilir. Buna göre etkin bir özel piyasa yapısı oluşturulmaya çalışılır ve yatırımcıların sisteme katılması sağlanır.

Salı 11 Eylül 2018 02:20
KİM NE DURUMDA?

Kur atağında piyasada kim ne durumda diye şöyle bir düşünelim. Bir grup avantajlı durumda.

Salı 04 Eylül 2018 02:15
BANKA TEMELLİ VS PİYASA TEMELLİ

Türkiye'de yabancı sermayeli bankalar çoğunluktadır. Konsantrasyonları ise bireysel kredilerdedir.

Salı 28 Ağustos 2018 02:20