TARIM KREDİ KATILIM BANKASI

Son dönemde gündeme gelen ₺arım Kredi Katılım Bankası finans çevreleri arasındaki tartışmalarda önemli bir yer edindi.

Salı 11 Aralık 2018 02:15
VDMK İÇİN SIFIR RİSK AĞIRLIĞI

Menkulleştirme, yoğun olarak bankacılık sektörüne dönük tavsiye niteliğinde düzenleme önerilerinde bulunan Basel Komitesinin ilk uzlaşı sonrası gündeme gelmiştir. Basel Komitesinin tavsiyesi bankaların portföylerinde bulunan varlıkların likitleştirilmesi ve riskten sakınmayı (hedge) hedeflemiştir.

Salı 04 Aralık 2018 02:15
KAMU PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Ekonomi Programının Finansal Sistem başlığı altında, yapılacaklar arasında, kamu portföy yönetim şirketlerinin birleştirilmesi esas kabul edildi.

Salı 27 Kasım 2018 02:20
KÜÇÜLMEK

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ekonomi değil, spor gündemini belirledi.

Salı 20 Kasım 2018 02:25
TARIM VE ŞEHİRLİ İŞLER

Tarih içinde tarım, ilk iktisadi dönüşümün merkezinde yer almıştır.

Salı 13 Kasım 2018 02:20
ENFLASYONLA MÜCADELE VE BKM KOMİSYONU

ÜFE'de yükseliş TÜFE'ye ekim itibariyle yansımaya başladı. Kur düştüğü halde fiyat artışları oluşması Türkiye'de enflasyon üzerinde en temel belirleyicilerden birisinin kredi faizleri olduğunu göstermektedir. Türkiye'deki en kıt üretim girdisi sermayedir. Faizin enflasyonun itekleyicisi olması bu nedenle Türkiye'de belirleyicidir. Oligopollü ve etkinsiz finansal sistemin sonucudur.

Salı 06 Kasım 2018 02:25
CUMHURİYETİN EKONOMİ-POLİTİĞİ

Toplumlar tarihte iktisadi olarak alt ve üst gelir grubu biçiminde sınıflanırdı. Buna göre halk ve asiller toplum tabakalarını oluştururlardı. (Askerlerin ayrı bir toplum tabakası olarak ele alındığı sınıflandırmalar görsek de bu tür sınıflandırmalar iktisadi değil sosyolojiktir.)

Salı 30 Ekim 2018 02:30
KAŞIKÇI CİNAYETİ VE PİYASA REKORU

Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi varlıklar tarihin en büyük satışıyla olumsuz bir rekor kırdı. Yabancı yatırımcı tepkisini çok sert gösterdi.

Salı 23 Ekim 2018 02:20