RAMAZAN'I HIZIR BİLMEK

Masallar mühimdir. Kendi masalı olmayan millet yoktur ama kendi masallarına sahip çıkmayan milletler vardır.

Pazar 05 Mayıs 2019 03:15
NE ALAKASI VAR!

Geç kalmışlık hissi bizi farklı maceralara sürüklüyor. Bunlardan biri geçmişin güzel günlerine sağlanmak ve geleceği orada aramak. Geçmişin güzel günleri olabileceği gibi geçmiş adı üstünde geçmiştir ve üzülerek ifade edelim ki bir daha aynı şartlar altında gerçekleşmesi mümkün olmayan ihtimaller bütünüdür.

Cumartesi 04 Mayıs 2019 02:50
EVEREST'İN ÇÖPLERİ

Herkes zirveye çıkmayı arzu eder. İnsani bir duygudur bu. İş dünyasında da mutlulukta da zirveye çıkmak arzu edilir. Bazıları bunu takıntı haline getirip hayatın her alanında zirvede olmak ister.

Cuma 03 Mayıs 2019 02:30
DOKUNMA SANATI 

Dün sabah erken saatte kalkıp yürüyüşe çıktık. Tatil günlerinde neredeyse aksatmadığımız bu rutin bazen hanımla bazen de bir bütün aile olarak birbirimize dokunduğumuz anlar olduğunu düşünüyorum.

Perşembe 02 Mayıs 2019 02:35
GÖRÜNEN EL KILAVUZ İSTEMEZ

Milletler ürettikleri zenginliği maddi refahı sağlamak kadar düşünce hayatına da yayarlar. İskoç felsefeci ve iktisatçı Adam Smith bunlardan birisi. Milletlerin Zenginliğinin Doğası ve Nedenleri Üzerine Bir İnceleme ya da kısaca Milletlerin Zenginliği olarak bilinen kitabında iktisat üzerine temel tezlerini açıklamış.

Çarşamba 01 Mayıs 2019 02:45
YENİ CEPHE MEDYA

Birinci Dünya Savaşı, Osmanlının sonu oldu ama bu yenildiğimiz anlamına gelmesin. Irak cephesindeki Kut Zaferimizin 103. yılını idrak ettik. Hemen her cephede sonuna kadar mücadele etmiş ordularımız vardı.

Salı 30 Nisan 2019 02:30
YİNE GEL YOLCU!

Çanakkale'de askerliğimi yaparken Deniz Hastanesi'ne götürdüğüm acemi askerleri beklerken Boğaz'ın karşısındaki yazıyı okurdum her gün: "Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir."

Pazartesi 29 Nisan 2019 02:45
GÖKÇEADA NOTLARI İKİ

Ata Demirer Eyvah Eyvah 2'yi çeker de ben Gökçeada Notları 2'yi niye yazmayayım. Anlat anlat bitmiyor. Dünkü sosyolojik tahlillerin ardından hemen işe girişeyim. Pratik bilgilerle dolu bir yazı. Önümüz yaz işinize yarar.

Pazar 28 Nisan 2019 03:10