ÖĞRETMENİ AJDA PEKKAN

Sema SEZEN 06 Ağu 2023

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
Kendi şarkılarını yazan, yorumculuğu ile yeni neslin güçlü vokallerinden biri olarak uzun yıllar Ajda Pekkan'ın sahnesinde yer alan Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan şarkılarını Caz versiyonlarıyla sunacağı repertuvarıyla 5 Ağustos'ta ilk kez Ankara'da CSO Ada Ankara Mavi Salon'da dinleyici ile buluştu

Enbe Orkestrası’nın 2018 yılında yayınladığı albümünün çıkış parçası olan ve klibi Barcelona’da çekilen “Yarım Sevda” ile müzik dünyasına merhaba diyen, 2019 yılında Serdar Ayyıldız ile ortak bir çalışmaya imza atan ve sözü müziği Sezen Aksu’ya ait “Ateş Böceği” ile kısa sürede büyük ilgi gören Ezgi Ayçe, Derin Yemin”, “Hayırdır” ve son olarak “Aşk Bombardımanı”nı dinleyici ile buluşturdu. 

Uzun yıllar Ajda Pekkan’ın sahnesinde yer alan Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan şarkılarını bu kez Caz versiyonlarıyla Ankara’da ilk kez 5 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da seslendirdi. Ayçe ile konser sonrasında bir araya geldik.

-Şu ana kadar sizi hep single çalışmalarınızla takip ettik albümlerin devri tamamen kapandı mı? 

Günümüz müzik endüstrisi çok hızlı bir devinim içinde bu hıza yetişebilmek için aslında kısa aralıklarla single yayınlamak günümüzün bir gerekliliği gibi oldu neredeyse ama ben hala albümlerin bir sanatçının kariyerinde çok özel olduğuna inanıyorum bundan sonraki hedeflerimden biri hem çıkardığım tekli şarkıların yeni düzenlemeleri hem de yepyeni şarkılardan oluşan bir albüm yayınlamak. 

-Sosyal Medya platformları da günümüzde müzik dünyası ile paralel ilerliyor. Sizin sosyal medya ile ilişkiniz nasıl? 

Oldukça sık kullanıyorum insanların tepkilerini anlamak ve yaptığınız işin yorumlarını kısa sürede görmek açısından çok önemli bence. Önümüzdeki günlerde sadece sosyal medya ve dijital platformlar için çok sevilen ama bence herkes tarafından şu an çok hatırlanmayan kıyıda köşede kalmı şbazı şarkıların akustik versiyonlarından oluşan bir proje hazırlayacağım. 

-Yeni şarkınız Aşk Bombardımanı nasıl ortaya çıktı? 

Aslında evde uyurken bir anda aklıma gelen bir melodi ile ortaya çıktı. Aklıma geldikçe sözleri ve melodileri kaydederim. Kendimi çok iyi hissetmediğim bir geceydi bir anda uykudan uyandım ve daha önce karaladığım sözler bir araya gelip şarkıyı ortaya çıkardı karanlıkta odamda müziğini mırıldanmaya başladım ve şarkı bir anda bitti. 

-Ajda Pekkan ile yıllardır çalışıyorsunuz. Şimdi ise onun şarkılarını caz versiyonları ile söylediğiniz bir proje ile karşımızdasınız. Hangi şarkıları caz formuna uyarlayacağınızı nasıl seçtiniz? Ajda hanımın desteği oldu mu? 

Aslında Ajda Pekkan şarkıları bir külliyat demek. Özellikle Açıkhava sahnelerinde söylediğimiz şarkılar içinden, bir kısmını Ajda hanımın yabancı şarkılardan adapte ettiği ve Türkçe sözlerle bildiğiniz şarkılardan seçtik. Ben söylerken kendimi en rahat hissettiğim şarkılardan seçtim. Ajda hanımın da fikrini aldım ve böylece repertuvarı oluşturduk. 

-Bir şarkıcı olarak hayatınızdaki dönüm noktaları neler? Varmak istediğiniz yer neresi? 

Aslında yaptığım her şarkı bir dönüm noktası. Ama en başa dönersek sanırım her şeyi bırakıp müziğe başladığım yıllar ve hayatımı müzikle sürdürmeye karar vermem olabilir. Hedefim en güzel duygularımı aktaran söz ve melodilerle, hikayeler anlatabilen bir şarkıcı olmak.