Magazin Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 30.04.2024 11:28

Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor

45 yıl önce ardında birçok soru işareti bırakarak hayata veda eden arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı sinema filmi oluyor. Şimdiden 2025 yılının en iddialı filmleri arasında yer alan proje, kadrosunda yıldız isimleri buluşturacak.
Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor

Hayatı beyazperdeye aktarılan sanatçılar arasına ‘arabeskin kraliçesi’ Esengül de dahil oluyor. Yenilikçi ve benzersiz yorumuyla 70'li yıllarda çığır açan ve genç yaşta assolist olan Esengül'ün erken ölümü, müzik dünyasını yasa boğmuştu. 45 yıl önce ardında birçok soru işareti bırakarak hayata veda eden başarılı sanatçının sırlarla dolu yaşam hikâyesi, “Uçurumda Açan Çiçek: Esengül” filmiyle beyazperdeye taşınacak.

ÜNLÜ YILDIZLAR ROL ALACAK

Senaristliğini ve yapımcılığını aynı zamanda gişe rekortmeni “Bergen” filminin de senaristleri arasında yer alan Özgür Selvi’nin üstlendiği dev proje için titiz bir çalışma yürütülüyor. Türkiye’nin yıldız isimlerini kadrosunda buluşturacak filmin oyuncu kadrosu yakında açıklanacak. Film ekibi 2024 yazında sete çıkacak. Çekimleri yaz aylarında tamamlanacak filmin 2025 Şubat’ında vizyona girmesi planlanıyor.

ZİRVEDE BİR YILDIZ

Şimdiden 2025 yılının en iddialı projeleri arasında yer alan “Uçurumda Açan Çiçek: Esengül” filminin konusu şöyle: Çocuk yaştan itibaren hayatı zorluklarla geçen Esengül, rekabetin çok acımasız olduğu bir sektörde güçlü sesi ve yorumuyla zirveye çıkmayı  başarır. Bütün mücadelesini çok büyük ve hüzünlü bir aşk hikâyesinin gölgesinde verir. Kalbi defalarca kırılırken adeta sanatı mükemmelleşir. Hayattaki büyük kayıpları ve acıları başarıya çevirmenin yolunu bulan savaşçı bir kadındır Esengül. Ancak onu acı bir son beklemektedir…