KÜRELER EVLERİNDE

Aslı SERTDEMİR 13 Oca 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz yıl yaşanan senarist ve oyuncular grevi sebebiyle ertelenen Altın Küre Ödülleri, 7 Ocak'ta düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ve tam da tahmin ettiğim gibi Oppenheimer'a ödül yağdı. 8 dalda adaylığı bulunan filme, 5 ödül verildi.

. En İyi Dram Filmi, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini alarak geceye damgasını vurdu. İşin Aslı astarı; Oppenheimer aldığı her ödülü sonuna kadar hak etti. Bana göre daha fazlasını bile alabilirdi.                                                                                                                                                                                     Ödül alacağı besbelli olan ama hiç almaması gereken Barbie filmi de 6 dalda ödüle layık görüldü. Ki bu da Barbie filminin, Oscar’dan da ödül alacağının sinyali.                                                                                                   Yine sonuna kadar hak ettiğini düşündüğüm, Lily Gladstone da En İyi Kadın Oyuncu (Drama) ödülünü, Killers of the Flower Moon filmi ile aldı. Oscar’da da adaylarım arasında olan Paul Giamatti, The Holdovers filmi ile En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal) ödülünü aldı. Emma Stone ve Anatomy of a Fall filmi de favorilerim arasındaydı ve onlar da ödüllerini aldılar. Darısı Oscar’a…

Taş, Kağıt, Makas

Kanal D'nin yeni dizisi "Taş Kağıt Makas," için geri sayım başladı. Dizinin başrollerini paylaşacak isimler arasında Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Burak Yörük, Hande Ataizi, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, ve Selim Galip gibi başarılı oyuncular bulunuyor.                                                                                                                                               Yönetmen koltuğunda oturan Yusuf Pirhasan, Uğraş Güneş'in kaleme aldığı senaryoyla gecekondu mahallesinde yaşayan Umut'un hikayesini ekrana taşıyacak.                                                                                                                                                                         Dizide, üç yıl aradan sonra setlere dönen Ozan Güven'in canlandıracağı sürpriz karakterle ilgili merak uyandıran detaylar da dikkat çekiyor. Güven'in uzun aradan sonra seyirciyle buluşacak karakteri, hikayeye farklı bir boyut katacak gibi görünüyor.                                                                                                  Ekin Koç'un canlandıracağı Umut karakteri ise diziye özel bir dokunuş getiriyor. İlk kez bir hipertimezi hastasına hayat verecek olan Koç, Umut'un olağanüstü hafıza yeteneğiyle adalet arayacak.                                                                                      Dizinin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. İzleyicilerin büyük bir heyecanla beklediği "Taş Kağıt Makas," çok yakında Kanal D ekranlarında olacak.  

Engelsiz!

Atatürk Kültür Merkezi'nde Devlet Tiyatrosu oyunları, artık engelli vatandaşlarımız için çok daha ulaşılabilir hale geldi. "Erişilebilir Tiyatro" projesi kapsamında, görme ve işitme engelli vatandaşlarımızın kültür ve sanatın tadını çıkarması için bir dizi özel düzenleme yapılmış.                                                                                   Devlet Tiyatrosu oyunlarına katılan görme engelliler için de sürprizi var. Oyun öncesinde düzenlenen özel bir sahne turu! Bu tur sayesinde, oyunun dekorlarına, kostümlerine ve sahnede kullanılan objelere dokunarak tanıma şansı bulacaklar.                                                                                                 Ayrıca, canlı betimlemeyle birlikte, işitme engelliler için üst yazı sistemi de yapılmış.                                        Projenin ilk adımı, 6 Ocak'ta AKM Tiyatro Salonu'nda sahnelenen "Rumuz Goncagül" adlı tiyatro eseri ile atıldı. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bu özel yapımında, görme ve işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik sunulan özel deneyimle birlikte, kültür ve sanat etkinliklerine daha fazla kişinin katılmasına olanak sağlayacak.

Formun Üstü