KONUTTA GERİ VİTES YOK

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Günün anlam ve önemine eş değer bir sayfa hazırladık bugün sizlere.

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Günün anlam ve önemine eş değer bir sayfa hazırladık bugün sizlere. Bayramda hala evini almamış olanlar varsa şirketler bayram kampanyaları ile birlikte satış ofislerinde müşterilerini bekliyor olacak. Biz de sizler için bayram kampanyalarını derlemeye çalıştık.  Yine bir başka haberimiz adeta bayram hediyesi gibi... Türk gayrimenkul sektörünün önemli oyuncuları ile birlikte gittiğimiz Dubai'deki fuardan aldığımız haberler hepimizin moralini biraz daha artırdı.

Her ne kadar fuara giderken firmalar amacımız sıcak satış değil deseler de yatırımcıların gösterdiği ilgi ve gerçekleşen ön talep ve sıcak satışlar, onların bile beklentilerinin üzerindeydi. Körfez ülkeleri bir kez daha Türkiye'ye olan güvenini ortaya koydu, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin kamuoyunda yaratılmaya çalışılan olumsuz yargılara rağmen Türkiye'ye olan güven geri vitese takılmadı.

İşte tam bu noktada İngiliz bir gayrimenkul şirketi emlak raporunu yayınladı ve dedi ki, konuta olan talep Türkiye'de her şeye rağmen hız kesmedi. Dünyanın önemli gayrimenkul şirketlerinden İngiliz Knight Frank’ın yayınladığı emlak raporunda, dünyada emlak fiyat artışında Türkiye’nin zirveye yerleştiğini görüyoruz. Türkiye’de konut fiyat artış hızı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %13.9 oranında artmış durumda. Bu alanda Türkiye bir önceki değerlendirmede olduğu gibi zirvedeki yerini korurken, %11.2 ile Yeni Zelanda, %10 ile Kanada ve %9.4 ile Şili sıralamada yer alan diğer ülkeler olarak karşımıza çıkıyor. Elbette herhangi bir alanda veya üründe fiyatların artması, oraya talebin olduğunu gösteriyor. Yani konut sektöründe yılın ilk yarısında konut talebinin yüksek olduğunu ve bu alandaki güvenin korunduğunu görüyoruz. Yani Türkiye konut pazarında geri vites yok, yola devam..