Vakıf Katılım web

FİKİRLER VE PROJELER

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Gayrimenkul sektörü ve aslında onunla bağlantılı olan bir diğer sektör, turizm sektörü için finansman sorunu yaşanan bugünlerde birçok fikir ve projenin panellerde tartışıldığını ve bazı projelerin de hükümet tarafından bizzat hayata geçirilmekte olduğunu görüyoruz.

Emlak basınının belki ilk etapta ilgisini çekmedi ama geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı öyle bir proje açıkladı ki bu atıl durumdaki turizm sektörüne de, turist ve yatırımcı çekebileceği için dolaylı olarak emlak sektörüne de hareket getirebilecek türden.

Akşam gazetesine konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 50 yatak ve üstü kapasitede hizmet veren oteller, konaklama, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak sağlık hizmeti verebilmelerinin önünü açacak bir yönetmelik hazırladıklarını söyledi.

Yakın tarihte yürürlüğe girecek bu yönetmelik, otellerin boş sezonda sağlık merkezlerine dönüştürülmesini ve Türkiye’nin 500 milyar dolarlık sağlık turizmi pastasından daha fazla pay alabilmesini amaçlıyor.
Çeşitli nedenlerle turizm gelirleri düşen turizm sektörünün bu projeye sıcak bakacağına eminiz. Tutması halinde sadece yerli turisti değil yabancı turisti de çekebilecek bu proje ile birlikte uygun bir tanıtım politikası yapılırsa yabancılara gayrimenkul satışı konusunda yol alınabilir.
Bursa’da gerçekleşen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gayrimenkulü de ilgilendiren pek çok öneri ve fikir masaya yatırıldı. İşte o önerilerden biri de sektörlerin birlikte hareket ederek sinerji yaratması yolundaydı ki tam da anlattığımız bu tabloya uygun bir öneriydi.
Aynı zirvede konuşmacılar gayrimenkul sektörünün yumuşak karnının finansman olduğu gerçeğini dile getirdiler. Finansman sadece uluslararası bankalardan teminat ve faiz ödenerek elde edilmiyor, yeni müşterileri yaratmaktan da geçiyor.