KALİTELİ KRAMPONLAR!

Adil YILDIZ 18 Eyl 2023

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Yayıncı kuruluş haftalık maç planlamasını yaptığında Fenerbahçe –Antalya maçı Pazar Saat; 17'de oynanacak anonsunu yaptı.

Yayıncı kuruluş haftalık maç planlamasını yaptığında Fenerbahçe –Antalya maçı Pazar Saat; 17’de oynanacak anonsunu yaptı.

İyi ki o saatte oynatmış… Hava mis, güneşli… Kadıköy cıvıl cıvıl.. Her yer sarı lacivert. Kafeler, restoranlar tıklım tıklım.. Taraftarlar ailece gelmişler.

Kadıköy’de şenlik havası kısacası…

Kâğıt üzerinde maçın favorisi Fenerbahçe… Ama kâğıt üzerinde!

Stadyum tıka basa dolu…

Ve maç başladığında dakikalar 2’yi gösterdiğinde Cengiz Ünder’in arka adalesi atması sonucunda maçın kahramanı olacak İrfan Can Kahveci’ye yerini bırakıyordu.

Ancak futbol kâğıt üzerinde oynanmadığını rakip Antalyaspor tüm futbol severlere gösterdi.

Antalyaspor ileride baskı yaparak, defanstan uzun toplarla çıkmadı, ayağa pas yaparak çıktı. İstekli, enerjik, hızlı presi karşısında Sarı Lacivertlileri kendi sahasına hapsetti.

İlk 40 dakika Fenerbahçe için adeta kâbus gibiydi. İstediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı.

İlk yarının bitmesine dakikalar kala Dzeko’nun golü geldi. Soyunma odasına moralli gittiler.

Taraftarın müthiş desteğini de arkasına alan Kanarya Dzeko’un kale içine yaptığı ortaya İrfan Can’ın kafa golü Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

İrfan Can Kahveci ile taraftar arasındaki soğukluk, sıcaklığa dönüştüğü dakikalarda taraftar İrfan İrfan diye stadyumu adeta yıktı.

Taraftar 3’üncü golü beklerken,  önce Tadic sonra da Zajc’ın hatasından yararlanan Buksa iyi bir şutla yılın kaleci transferi! Livakovic’i tekrar avlayarak beraberliği sağladı. Stadyumda derin bir sessizlik oldu.

Ancak… Fenerbahçe’nin kaliteli kramponları skor üretmede ve olağan üstü çabası ve çalışkanlığı ile de Dzeko’yu da unutmamak gerekiyordu.

İrfan Can’ın sağdan topu Syzmanski’yi topla buluşturması ve kadife gibi sol ayaklı Syzmanski’nin müthiş vuruşu ile Fenerbahçe altın buldu ve 3-2 öne geçti.

İsmail Kartal’ın oyuncu hamleleri de son dakikalarda Antalyaspor’u adeta sahada dağıttı.

Günün sonunda lig başladığından bu yana 4’te 4 yapan Fenerbahçe yoluna devam etti.  Son 10 resmi karşılaşmalarında hiç yenilmeden yoluna devam ediyor.

Maçın adamları. Dzeko. İrfan Can Kahveci.. Antalya’dan Buksa diyebiliriz.

İsmail Kartal; önde baskı yapan takımlara karşı daha güçlü bir defans oluşturmak durumunda. Rakip takımlar Antalya’nın oyun sistemi üzerinde çok daha çalışacaklardır.

 Fener’in bugünkü savunma kurgusu ile deşifre, oldu! Aman dikkat.