BEŞİKTAŞ ZİRVEDE BİTİRİR

Hamza GEZMİŞ 20 Nis 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Spor Toto Süper Ligde son haftalara yaklaşırken şampiyonluk yolunda Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında süren rekabet olanca hızıyla devam ediyor.

Spor Toto Süper Ligde son haftalara yaklaşırken şampiyonluk yolunda Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında süren rekabet olanca hızıyla devam ediyor. Beşiktaş’ın yeni açılan stadında seyircisinin desteğini arkasına alarak iç sahada oynayacağı maçları kazanması kuvvetle muhtemel. Akhisar’ın, Galatasaray ve Konyaspor deplasman maçlarındaki performansı ligin genelinde göstermiş olduğu performansla örtüşürse, siyah-beyazlıların beş puanlık önde olma avantajıyla ligi, zirvede tamamlayacağını düşünüyorum.

FENERBAHÇE YİNE PUAN KAYBEDER

Fenerbahçe’nin ise zorluk derecesi her ne kadar Beşiktaş kadar olmasa da Trabzon, Medipol Başakşehir ve Sivasspor deplasman maçlarında puan kaybı yaşayabileceğini düşünüyorum. Bu sezon yapmış olduğu yatırım ve kurmuş olduğu takım ile taraftarında büyük bir beklenti oluşturan Fenerbahçe'nin, ligin son 5 haftasına, büyük bölümünde seyircinden ve stadından uzak olan Beşiktaş'ın beş puan gerisinde girecek olması, taraftarı açısından çokta kabul edilebilir bir durum değil.

ALANYASPOR BİR ADIM ÖNDE

PTT 1.Lig’de Engin İpekoğlu’nun göreve gelmesiyle çıkış yakalayan Adanaspor'u yıllar sonra tekrar süper ligde izlememize az kaldı. Direkt olarak çıkacak ikinci takımın daha önce çalışma fırsatı bulduğum çok değerli hocalarım  Hüseyin Kalpar  (Alanyaspor) ve Yücel İldiz  (Karabükspor) arasında kıyasıya mücadele ile geçeceği, Karabük deplasmanından avantajla dönen Alanyaspor'un bir adım önde olduğu söylememin de yanlış olmayacağı kanısındayım.

KOCAELİ BİRLİK BIRAKMAZ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olan Ümraniyespor'u kutlarken; 2.Lig Kırmızı grupta İsmet Taşdemir hoca önderliğinde Kocaeli Birlikspor'un yakaladığı havayla şampiyonluğu, Manisaspor'a bırakmayacağını düşünüyorum. 2.Lig Kırmızı Grup’ta daha önce görev yaptığım Kartalspor'un, ekonomik zorluklara rağmen son haftalarda göstermiş olduğu mücadeleden dolayı teknik patron Saadettin Demirtaş, ekibi ve futbolcu kardeşlerimi kutluyor, futbolcu kardeşlerimin son iki maçı da kazanarak ligde kalacağına canı gönülden inanıyorum.

ERZURUMSPOR AVANTAJI BIRAKMAZ

Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta Ahmet Yıldırım hocanın çalıştırdığı BB Erzurumspor’un, Tirespor deplasmanında bir puan alması durumunda şampiyon olacağı ve bu avantajı kullanacağını düşünürken, 3.Lig 2. Grup’ta emektar Murat Hacıoğlu'nun takım kaptanı olduğu ve şampiyonluğunu ilan eden Etimesgut Belediyesporu ve 3. Lig 3. Grup’ta şampiyon olan Kastamonu 1966 Sporu kutluyor, 2. Lig’de başarılar diliyorum.