​BAŞKA KAPIYA!

Aslı SERTDEMİR 08 Tem 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Sosyal medya platformları hayatımızı ele geçirdi. Sadece Instagram'ın günlük 500 milyon kullanıcısı var.

Sosyal medya platformları hayatımızı ele geçirdi. Sadece Instagram’ın günlük 500 milyon kullanıcısı var. Bu milyonların hepsi çiçek, böcek, yemek, resim sergisi paylaşmıyor. Kötü, art niyetli paylaşım yapanlar da var. Instagram, bu istenmeyen durumları ortadan kaldırmak için, yeni bir içerik filtreleme özelliği üstüne çalışıyormuş. Çıplaklık içeren her türlü paylaşım ve direkt mesajları otomatik olarak filtreleyecekmiş.                                                                                                  Sosyal medya platformlarında çıplaklık içeren içerikler, her geçen gün artıyor. Bu durum endişe verici bir hal almaya başladı. Özellikle anne ve babalar çocukları için korkuyor.  Instagram bu yeni filtreleme için yapay zeka algoritmalarından yardım alacakmış. Çıplak içerikleri tespit etmek için görsel, metinsel ipuçlarını analiz edecek ve otomatik olarak filtrelenecekmiş.Instagram yetkilileri, herkesin güvenle kullanabileceği bir sosyal medya platformu haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarmış. En gelişmiş teknolojileri bunun için kullanacaklarmış.  Elbette, bu filtreleme özelliği bazı kullanıcılar çok üzecek. Onlar Instagram’da artık aradıklarını bulamayacaklar. 

Kanalını aç!

Hazır konu Instagram’dan açılmışken… Bu platforma eklenen yeni bir özellikten daha bahsedeyim.  "Instagram Channels" yani (Instagram Kanalları) adı verilen bu yeni özellik, çok kısa bir süre önce hizmete girdi.                                                                                                                                                                           İçerik üreticilerinin takipçileriyle daha etkili bir şekilde iletişim kurmaları için bu özellik geliştirilmiş.  Anladığım kadarıyla, popüler içerik üreticileri için önemli bir fırsat! Bu özellik sayesinde, her türlü üretim yapanlar takipçileriyle daha derin ilişki kurabilecek… Özel içerikler, indirimler, özel etkinlikler ve davetler gibi çeşitli avantajlar sunabilecekler. Takipçiler de üreticilerine, daha fazla kişisel destek verebilecek. Instagram Channels platformda bir topluluk hissi oluşturarak, her iki taraf arasında etkileşimi artırmayı hedefliyor. Instagram Channels içerik üreticileri, kendi kanallarını kurabilecekler. Açtığı kanal aracılığıyla özel içerikler paylaşabilir, sohbet edebilir ve takipçileriyle etkileşimde bulunabilirler. Instagram Channels’dan şimdilik sınırlı sayıda kişi faydalanabiliyor. Kısa bir süre sonra tüm Instagram kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecekler. İşin aslı astarı; burnuma kötü kötü kokular geliyor! Umarım üç gün sonra saçma sapan gruplar buradan türemez.  

Anti plus

Türkiye’de açıldığı günden beri, bir türlü istediği başarıyı yakalayamadı. Harcanan onca paranın geri dönüşünü ne madden ne manen alabildi. O şaşaalı açılış, konuşulan milyonlar, deli reklamlar… Çuvalla para verip, sözleşme imzaladıkları havalı isimler de Disney Plus’ı kurtarmaya yetmedi.                                             Geçtiğimiz hafta çıkan yeni dedikodu sonrası ortalık ayağa kalktı. Rivayete göre Disney’de yayınlanacak “Atatürk” dizisi, Amerika Ulusal Ermeni Komitesi baskısıyla yayından kaldırılmış. Herkes ayaklandı, her kafadan bin ses çıktı. Disney beklenen açıklamayı yaptı… “Öyle bir şey yok!” Evet Disney’de bir şeyler dönüyor ama bildiğim kadarıyla tüm bu olup bitenin sebebi para. Platformun başarısızlığı ve harcanan onca paranın hesabı soruluyormuş. Disney’in tüm gelir giderleri inceleme altına alınmış. Çıkan sonuçlara göre Disney’de büyük değişikliğe gidileceği konuşuluyor.