Bazen ne söyleyeceğinizi bilemediğiniz, iletişim becerinizi kaybettiğiniz özel anlar olur. Hislerinizi anlatmaya çalışmak anlamsız, kelimeler kifayetsiz gelir.

Bu anlarda herkesin ayrı bir merhemi var kanımca. Benim merhemim kabuğumdur. İçine çekildiğim, uzak kalmama destek olan, ordayken huzurlu hissettiğim kabuğum…

Bugün, kabuğumdan içeri ışık sızan ilk gün olabilir ve yeniden sizinle paylaşımlarıma devam edebilirim gibi hissettim; velhasıl kelam işte buradayım. İstanbul’da eylül İstanbul’un güzelliklerinin bana ne denli iyi geldiğini tekrar hatırladığım bir süreç geçirdim. Bu güzelim şehrin yaz sonu vakitlerinin tadını çıkarabilmeniz için birkaç tarih ile geldim size. Kaçırılmaması gereken ve iyi bir yerden izleyebilmek için önden biletini almanız gereken tiyatro oyunları listemle sizi buluşturacağım. O özel tiyatro oyunlarına geçmeden yakın zamanda gerçekleşecek bir festivali hatırlatmak istedim.

19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Rixos Tersane İstanbul Kürek Festivali’nde kalabalık ve eğlenceli bir festival programı var. Eşsiz manzarada gün boyu süren aktiviteleri, after party’leri ve Kenan Doğulu, Zeynep Bastık, Sertab Erener, Murat Dalkılıç daha daha birçok özel ismin konserini kaçırmamak için biletinizi almayı unutmayın.

Bütün bu etkinliklerin yanı sıra kürek yarışlarının heyecanı da cabası tabii. Hadi, gelin artık sahne oyunlarına bakalım… Cumhuriyetimizin öncülerinden olan ve ilk Müslüman-Türk tiyatro sanatçısı olarak belleğimize kazınan Afife Jale’nin hayatından esinlenerek yazılan hayali bir kumpanyanın öyküsünün işlendiği ‘Afife’ oyunu 14 Eylül – 21 Ekim tarihleri arasında Zorlu PSM’de sahne alacak. Bu oyunu kaçırılmaması gereken oyunlar listesine almamın bir sebebi de Tilbe Saran ve Demet Evgar’ı sahnede birlikte izleyebilecek olmamızdır.

Bugün, yani 6 Eylül’de 5. sezonuyla yeniden sahneyle buluşan, her sezonunda önemli birçok ödülü toplayan, Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer’in büyük başarı ile sahnelediği Antonio Salieri ve Wolfang Amadeus Mozart’ın hikayesinin konu edildiği ‘Amadeus’ için size uygun tarihteki oyuna bilet bakmayı da ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatmalıyım. Yakın zamanda aramızdan ayrılan Genco Erkal ile özdeşleşen Memur Ivanoviç karakterinin hikayesini kendisinin anlattığı Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu, Pera Palace’ta Cumartesi Tiyatrosu’nun konuğu oluyor.

13 Ekim tarihinde sahnelenecek oyuna biletinizi şimdiden alarak yerinizi ayırmanızı öneririm. Büyük ustayı da yad ettiğiniz bir akşam olur… Günay Karaoğlu ve Şevket Çoruh’un karakterlerine hayat verdiği Bir Baba Hamlet’i, 15 Eylül ve 24 Ekim olmak üzere yeni iki tarihte izleyenleriyle buluşacak. Adından da anlayabileceğiniz gibi Shakespeare’in en bilinen eserlerinden olan Hamlet’in ortaya konulduğu bir sahne şovuna tanık olacaksınız ama sizi temin ederim ki bu Hamlet, o bildiğiniz Hamlet’ten biraz farklı…

Quasimodo’nun bugüne kadar sizce kaç tasviri yapılmıştır? Ben bir düşündüm de sanırım sayısını bilmem pek mümkün değil... İşte, o tasvirlerden güzel biri: Notre Dame’ın Kamburu Müzikali. Victor Hugo’nun aynı adlı kitabından yola çıkılarak sahnelenen müzikalin başrollerinde ‘Çingeneler Zamanı: Ederlezi’ oyunundan hatırladığımız Vural Bingöl ve Ayça Ergün yer alıyor.

Fransa’nın karanlık günlerine ve zangoç Quasimodo’nun çingene kızı Esmeralda’ya olan aşkına tanık olmak için 31 Ekim’de kaçırmamanız gereken bir müzikal...