Sizin de ara ara aklınıza gelen, başa dönüp bir kez daha izlemek istediğiniz, aklınıza ansızın düşen, sosyal medyada fan hesaplarının yaptığı ‘editlere’ rastladıkça etkisinden çıkamadığınızı fark ettiğiniz özel yapımlar var mı?

Ben hiç etkilenmem sanarak, herkesin etkisinden çıkamadığını söylediği dönemde İlk ve Son’u izlemiştim... Sanırım 1.5 günde bitirdim tüm diziyi. Bana kalırsa dijital platform yapımları arasında ilk 3’ü hak eden bir yapım. Gerçekten sorgulatan, ilişkilere bakış açımı kendimce yargılatan, ara ara çocukluk travmalarıma bile rastladığım bu yapım tahmin edersiniz ki tekrar aklıma düştü. Daha önce size bahsedip bahsetmediğimden de emin olamadığım için yine yazmak; hazır hafta sonu da gelmişken izlemeyenlere öneride bulunmak istedim. Lakin tahmin edersiniz ki özel hayatınızda güçlü bir döneminizde değilseniz etkisi yoğun olacaktır.

İlk ve Son’u iyi yapan ne? Şahane oyunculuklar mı, cast uyumu mu, güçlü senaryo mu, yoğun flashbackler’le anlatının güçlendirilmesi mi, yoksa kendimizi bu kadar rahat karakterlerin yerine koyabilmemiz mi? Cevap veriyorum; hepsi. Dizi başlar başlamaz öyle bir toksik ilişkinin içinde buluyorsunuz ki kendinizi sanki ortada bir senaryo yokmuş da birilerinin penceresinden evinin içini dikizliyormuşsunuz hissi veriyor. Gerçek hayattan uzak dizilerden, senaryolardan ne denli sıkıldığınızı hatırlayacağınız İlk ve Son’u izleyip değerlendirirseniz bana da fikirlerinizi yazın isterim.

Günümüz söylemiyle ‘toksik’ bir dizi önerisinin ardından, daha ‘sağlıklı’ ilişkiler için ‘date’ mekanı önerilerim var!

İstanbul ‘Date’ rehberi

Güzel bir buluşma denince akla gelen ilk plan genelde şık ve lezzetli bir lokasyonda yenen yemek oluyor. Size ‘iyi yemek’ planınıza dahil edebileceğiniz birkaç mekan önerisinde bulunayım…

Hem canlı müzik olsun hem dans edebilelim hem de tıka basa doyalım diyorsanız alın size güzel bir alternatif: Cuba 42 Maslak. İçeri girdiğiniz anda kendinizi Meksika’da hissedeceğiniz, Tex-Mex yemeklerine doyacağınız ve bolca dans edip buluşmanın gerginliğinden uzaklaşacağınız eğlenceli bir mekan arıyorsanız, buyurun efendim amme hizmetidir; işte adres..

Son zamanlarda Olden’lar ne kadar meşhur biliyorsunuz. Dizilerde ve filmlerde de sıkça yer verilen Olden 1545 ve Olden 1772 menülerini de göz önünde bulundurunca ihtişamlı ve özel geceler için tercih edilebilir. Gurme lezzetleri, üst düzey tasarımı ve tarihi dokusuyla Olden’da geçireceğiniz gece son derece nefes kesici olacak, eminim.

Tek düzelikten sıkılanlar Süreyya Operası’nda bir oyuna gidebilirler. Bilet bulmak biraz zor olabilir ancak bulabildiğiniz takdirde 80 yıllık tarihi binada büyüleyici bir geceye tanık olacağınıza eminim. Ayrıca Fuat Paşa Yalısı’nda düzenlenen tiyatroları daha önce de yazmıştım tekrar hatırlatayım; romantik bir buluşma önerisi olacaktır. Yaz aylarında dışardaki terasta, kış ayları da yalının içinde oynanan oyunların biletlerine internetten ulaşabilirsiniz.

Daha da romantikleşmek ve güzel bir gece planlamak isterseniz; gece kanosu mükemmel bir plan! Fatih Belediyesi Kano ve Kürek Sporları Merkezi’nin düzenlediği Haliç kıyılarını ışıklı kanolarla gezebileceğiniz bir gece kesinlikle unutulmaz olacaktır. Ancak kış sezonunda geceleri ışıklı kano organizasyonları devam ediyor mu sormanızda fayda var.

Turkcell Platinum Park, İstanbulluların doğayla ve doğal yaşamla buluştuğu enfes bir lokasyon. Yemek yiyip kahvenizi yudumlayabileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz, şömine önünde sohbet edebileceğiniz, geyikler, atlar, sincaplar ve daha birçok hayvanla zaman geçirebileceğiniz ve offroad parkurunda sınırsız eğlenebileceğiniz bu park güzel bir date günü için doğru bir seçim olacak.

Son olarak; İBB Kültür’ün en tatlı hizmetlerinden olan Radar’ı takip ederek güncel etkinliklerden ve rehberli müze gezilerinden oluşan bir gün planı da oldukça cazip olabilir.

Sonbaharın ışıltılı ve üşütmeyen esintili gecesinde İstanbul’un iyot kokulu ve hafif nemli sokaklarında hepinize şimdiden iyi eğlenceler…