YÜZÜK HADİSESİ

Aslı SERTDEMİR 12 Kas 2022

Aslı SERTDEMİR
Ne yüzükmüş be arkadaş… Hakkında yazılmadık hikaye kalmadı. Ne Hadise ne kocası ne evlilikleri ne de boşanmaları bu yüzük kadar konuşulmadı.

Ne yüzükmüş be arkadaş… Hakkında yazılmadık hikaye kalmadı. Ne Hadise ne kocası ne evlilikleri ne de boşanmaları bu yüzük kadar konuşulmadı. Evlilik teklifiyle başladı, bizim yüzüğün hikayesi… Hadise ve tektaşı Instagram’da arzı endam edince, bilirkişiler hemen olaya el koydu. Karatı, fiyatı, H, VS bilmemiz gereken ne varsa aydınlattılar sağolsunlar.  Yüzük meselesi tam bitti derken… Bizimkilerin boşanma haberiyle, tekrar gündemdeki yerini aldı. Mehmet efendi o muhteşem tektaşını, geri istemiş. Herkes “Hadise minnet etmez. Yüzüğü geri verir.” diye düşünüyorken… Bizim kız ters köşe yaptı, vermedi! Bir konserinde, parmağından çıkarıp yere fırlattı. Neden attı? Neyi attı? Sahtesini mi, gerçeğini mi attı? Deli sorularla, bizim yüzük yine gündeme bomba gibi düştü. Şükürler olsun yüzük gitti, hikaye de bitti derken… 3 milyonluk yüzük, tekrar hortladı. Meğer Hadise’nin tektaşı 180 binlik çok iyi bir replikaymış. Hatta bizim kız sahte yüzüğünü satmış, bir de hayvan derneklerine bağışlamış. Şimdi gelelim işin aslı astarına… Sadece Hadise’nin bilebileceği detayları, biz nereden ve nasıl biliyoruz? Kim çıkarıyor bu haberleri? Yüzük meselesi neden bu kadar uzadı? Onlarca farklı hikayeden hangisi doğru? Bilmem farkında mısınız ama… Kimse Hadise’yi ya da işini konuşmuyor. Mercimek kadar taşı konuşuyor.

Mecram değişiyor!

En sevdiğim sosyal medya mecrası Twitter! Girince saatlerce çıkamıyorum. Haber hızını seviyorum.  Yapılan yorumları okumayı seviyorum. Elon Musk benden daha çok seviyormuş ki… Tam tamına 44 milyar dolar verip, satın aldı. Ve satın alır almaz birtakım değişikliklere gitti. Tabi ki “Amber Heard’ın hesabını kapattı!” haberi, doğru değil! Amber, hesabını kendi kapattı. Gelelim gerçekte yaptıkları ve yapacaklarına… Elon; Twitter’ı aldığı gün, CEO ve tüm eski yönetimi kovdu. Kendini tek yönetici yaptı! Telefon numarasını onaylamamış kullanıcıları, kapattı ya da askıya aldı. Küfür içeren tweetleri engelledi. Sahte hesapları kapatma kararı aldı. Mavi tikli hesaplardan, aylık ödeme alacak. Bu ödeme ne 20, ne de 8 dolar olacak. Her ülke için farklı rakamlar belirlenecek. Elon Musk Twitter’a video özelliği gelmesi için anket yaptı. Ve sonuç yüzde 65 “evet” çıktı… Fakat kesin kararını henüz vermedi. Musk; Twitter’dan daha fazla gelir kazanmak istediğini saklamıyor. Bu konuda gece, gündüz çalışmalarına devam ediyor.     

Utandım!

Yıllar önce 10 Kasım’da tüm sinema, tiyatro ve restoranlar kapalı olurmuş. İçki satılmaz, içilmezmiş. Evlerde televizyon izlenmez, radyo açılmazmış. Açanlarda kısık sesle açarlarmış, kimse duymasın diye. 3 gün önce ben televizyon izledim. Arabama binince müzik dinledim. Herhangi bir günmüş gibi dışarı çıkıp, işlerimi hallettim. Hatta güldüm, belki biraz eğlendim. Ama bir an aklıma geldi. İşte tam da o an, içim buruldu. Utandım! Eskiler gibi yasını tutamadığım için utandım. Sadece sosyal medyaya bir hikayeyle minnetimi gösterdiğim için utandım. Vefasızlığımdan, düşüncesizliğimden, gerektiği gibi yas tutamadığım için utandım.