YETER ARTIK, YETER!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hep aynı şeyi söylüyorum ama Uluslararası Hukuk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nerede? Devlet büyükleri nerede? Amerikan Başkanı, İngiliz Kraliyet Ailesi nerede?

İsrail- Filistin savaşı neredeyse bir ayı geçti, İsrail durmaksızın katliama devam ediyor. Hastaneler, okullar, kamp bölgeleri, konvoylar, sivillerin olduğu bütün bölgeleri nefes dahi almadan bombalıyorlar. Gerçekten aklım almıyor neden kimse durduramıyor, neden? Dünyadan habersiz bebeklerin, küçücük çocukların ne günahı vardı. Hiç adil bulmuyorum ve içimdeki acı asla dinmiyor.

Hep aynı şeyi söylüyorum ama Uluslararası Hukuk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nerede? Devlet büyükleri nerede? Amerikan Başkanı, İngiliz Kraliyet Ailesi nerede?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanım, İsrail’in sivillere yönelik saldırıları sonucu yaralanmış veya kimsesiz kalmış çocukları ülkemize getirerek, tedavilerinin yapılması ve İsrail’in saldırıları son buluncaya kadar koruma ve bakım altına alınması için harekete geçmek istediğini dile getirdi. İnanın artık o kadar yorulduk ki ülkemizde mülteci görmekten ama keşke imkanımız olsa da bütün Filistin halkına kucak açıp hepsini kurtarabilsek. Benim gücüm yetmiyor ama umarım Emine hanım bir an önce çocukları çekip kurtarır o katliamın ortasından. Ahh hadi kurtulsalar bile o çocukların psikolojisi nasıl toparlanacak? İleride hayatlarına nasıl devam edecekler. Dünyanın yaşanabilecek en zorlu dönemini yaşadığımızı düşünüyorum. Canım çocuklar; sizlere güzel yaşayabilecek bir dünya bırakamıyoruz, umarım bir gün bütün kötülüğün bittiği çiçek bahçelerinde hep birlikte el ele yürürüz. Savaşların son bulması dileği ile…